Sojino mleko Plus u prahu 350g Zajic

380.00RSD

Biljni napitak u prahu  je zdrav i lako svarljiv proizvod

 Sojino mleko Plus u  prahu 

 

Sojino mleko u prahu za pripremu napitka,sa dodatkom vitamina,kalcijuma i lecitina,bez laktoze i bez glutena .Zamena za kravlje mleko,bez laktoze,bez glutena.
Raznolika i uravnotezena ishrana je jedan od znacajnih faktora koji uticu na organizam,posebno kod osoba sa raznim alergijama na hranu ili intolerancijom.Iskoristite osobine Napitak od soje Zajic Natural i ukljucite ga u svoj jelovnik.
Najvaznije karakteristike ovog napitka su odsustvo glutena i laktoze,jednostavna priprema i siroka mogucnost upotrebe.Pogodno je za osobe sa intolerancijom na laktozu iz kravljeg mleka kao i osobe osetljive na gluten.
Napitak od soje Zajic Natural se koristi za pripremu napitaka,koktela,kakaa,dorucka od zitarica,pudinga,variva,umaka,testa,a izvrstan je i kao dodatak caju kafi.
Proizvedeno od genetski nemodifikovanog zrna i predstavlja izvor proteina, vitamina, minerala i ugljenohidrata koji sporo sagorevaju. Ne sadrže holesterol, laktozu i gluten. Obično se koriste tamo gde se koristi i obično kravlje mleko. Ne preporučuju se kao zamena za kravlje mleko za decu ispod 3 godine.

Koje su prednosti konzumiranja sojinog mleka U PRAHU u odnosu na kravlje mleko?

– sojino mleko sadrži samo biljne proteine; biljni proteini doprinose manjem gubitku kalcijuma,
– sojino mleko ne sadrži laktozu; oko 75% svetske populacije je netolerantno na laktozu,
– samo 0,5% dece je alergično na sojino mleko, a 2,5 % je alergično na kravlje mleko,
– sojino mleko smanjuje holesterol,
– sojino mleko ne sadrži hormone dok kravlje mleko može sadržati prirodne ali i sintetičke hormone koji mogu uticati na ispravno funkcionisanje organizma,
– sojino mleko je bogato izoflavonima; samo jedna šoljica sojinog mleka sadrži oko 20 mg izoflavona. Izoflavoni su fitonutrienti koji se u telu pretvaraju u biljne estrogene, sastojke koji pomažu u sprečavanju širenja raka, snižavaju ukupan nivo holesterola i triglicerida u krvi, tako štite od srčanih bolesti.

 

Moze se koristiti umesto klasicnog mleka dovoljno je pripremiti napitak prema uputstvu za pripremu.Ne zgrusava se i lako je rastvorljiv.
Priprema:
Promesajte 25g 2 velike kasike ili 6 malih kasicica,napitka u prahu sa 250 ml vruce vode.Prilikom pripremanja hladnog napitka treba se koristiti mikser.Pridrzavajte se uputstva za pripremu.Od jednog pakovanja od 400g moze se pripremiti 4 litre napitka.

 

Sastav :

Glukozni sirup u prahu,proizvodi od SOJE 30%(delimicno hidrogenizovano SOJINO ulje,SOJINI proteini,SOJIN lecitin),kalcijum(kalcijum karbonat),kompleks vitamina C(askorbinska kiselina),E(D-a-tokoferol),B6(piridoksin-hidrohlorid),B1(tiamin-mononitrat),B2(riboflavin),B12(pteroilmonoglutamisnka kiselina),niacin(nikotinamid),biotin(D-biotin))regulator kiselosti:kalijum-fosfat,emulgator E 471,NATRIJUM KAZEINAT,so,boja-karotin.Proizvod sadrzi alergene:SOJU i NATRIJUM-KAZEINAT.

 

Pakovanje : 350g
Zemlja porekla: Česka Republika.
 
Scroll to Top