Speltino integralno brašno 1kg Hemija Comerce

199.00RSD

Spelta ima nizak glikemijski indeks, što pomaže i u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi.

Speltino integralno brašno 1kg

Speltino integralno brašno ima bitno viši sadržaj belančevina, masti i dijetetskih vlakana od drugih žitarica.

Zrno spelte u idealnom odnosu sadrži belančevine, ugljene hidrate, masti, mineralne materije, vitamine i celulozu. Naročito je zanimljivo i to da su njena dijetetska vlakna vrlo lako rastvorljiva u vodi, što omogućava dobru resorpciju hranljivih materija u organizmu.

Sadrži sve vitamine B grupe (osim vitamina B 12), a ima 7-8 puta više kalcijuma, magnezijuma, fosfora i selena od ostalih vrsta brašna.

Pošto su ti minerali vezani organskim ugljenikom, mogu kompletno da se apsorbuju u organizmu. Sadrži i znatnu količinu cinka. A pritom ima relativno nizak glikemijski indeks, što pomaže i u održavanju normalnog nivoa šećera u krvi.

U tradicionalnim kulturama, njena izvrsna prehrambena svojstva činila su je namirnicom koja se koristila da se povrati snaga i oporavi organizam čoveka nakon bolesti ili velikih napora.

Obogaćuje svaku smesu brašna za izradu testa. Pošto ima visok sadržaj glutena, može se koristiti za pripremu peciva i testenina bez jaja.

Mnogi ljudi koji su alergični na gluten iz pšenice, nisu alergični na gluten iz spelte. Može koristiti samostalno ili se kombinovati sa drugim vrstama pri izradi hleba, peciva, kolača ili testenine.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 338 kcal

Proteini 14g

Ugljeni hidrati 70g

Šećeri 6g

Masti 2g

od kojih zasićene 0g

Pakovanje 1kg Hemija Comerce

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top