Superior gelatinizovana maka 150g

1,099.00RSD

Ima veliki uticaj na balans hormona, energiju, snagu, raspoloženje, libido i pozitivan uticaj na plodnost.

Superior gelatinizovana maka   

Superior Gelatinizovana maka u prahu se proizvodi od identičnih  osušenih plodova kao i naš dobro poznati sirovi miks, ali umesto da posle sušenja ide na mlevenje gelatinizovana maka prolazi proces koji se zove gelatinizacija, u kome su molekuli skroba delimično razgrađeni.

Superior Gelatinizovana maka se preporučuje malom procentu ljudi koji imaju problema sa varenjem sirove make.

Peruanska maca je dobra i za decu (preko 3 godine), i za muškarce i za žene bilo kog starosnog doba.

Peruanska Maka sadrži velike količine minerala, vitamina, ugljenih hidrata i aminokiselina, a obiluje vitaminima B, C i E kao i jodom.

Sadrži u sebi više od oko 20 raznih amino kiselina kao i 7 esencijalnih amino kiselina. Izuzetno je bogata mineralima joda, fosfora, kalcijuma i magnezijuma.

Procentualno sadži do 70% ugljenih hidrata, 10-14% proteina, 8% dijetetskih vlakana i oko 2% masti. Maka u sebi sadrži i četiri jedinstvena alkaloida – macaina 1, 2, 3, 4 – koji nisu pronađeni ni u jednoj drugoj biljci.

Ove farmakološki i nutritivno značajne mikrokomponente, koje uključuju polisaharide, polifenole, alkaloide, makaene, makamide, glukozinolate i makahidantoine.

Pokazali su niz bioaktivnosti kao što su:

pozitivan uticaj na reproduktivno zdravlje i osteoporozu

zaštita nervnog sistema

antioksidativna i antikancerogena svojstva

sposobnost imunomodulacije

povećanje libida i energije

Sastav:

100% organski prah crne ,crvene i zlatne make

Upravo zbog ovoliko različitih očekivanih zdravstvenih benefita, maka je postala izuzetno popularna među ljudima širom sveta koji vode računa o ishrani i svom zdravlju. Zato je od make napravljen niz proizvoda, pogodnih za izvoz u sve zemlje sveta.

Superior gelatinizovana maka je adaptogen, što znači da u svakom organizmu ‘radi’ ono što je njemu potrebno. Balansira hormone tako što utiče na endokrini sistem datog organizma da sam dovede u balans svoje hormone prema njegovim potrebama – ne uvodi biljne hormone!

Muškarci je najviše vole zbog uticaja na energiju, snagu i libido. Mlađe žene je vole zbog energije, umirivanja uma i otklanjanja PMS simptoma.

Starije žene je vole zbog energije, umirivanja uma i potpunog olakšanja simptoma menopauze. Oba pola je jako vole jer može rešiti problme neplodnosti sa kojim parovi ne mogu godinama da se izbore.

Upotreba:

Preporučena dnevna doza je 3 do 5 grama dnevno (1-2 kafene kašičice). Dodati jednu kašičicu make u čašu vode, soka, jogurta, smutija ili drugog napitka, promešati i popiti.

Superior gelatinizovana maka 150g Just Superior

Scroll to Top