Tabasko sos Sriracha 250ml

699 RSD

Tabasko sos Sriracha 250ml

Tabasko sos Sriracha autentični tajlandski čili sos sa dodatkom halapenjo zaćinske ljute paprike koji je majstorski spoj svih začinjenih, slatkih i slanih ukusa kuhinje jugoistočne Azije, sa dodirom klasične TABASCO® ljutine.

Pravi se kombinovanjem destilovanog sirćeta, belog luka, šećera i soli sa pastom od jalapeno čili papričica.

Probajte i ubacite malo čilija u pržene proizvode, rezance i supe ili u bilo koji recept koji zahteva ukusnu kombinaciju slatkog čilija i belog luka.

Bez glutena, konzervansa i masti.

Kako je nastao?

Većina starosedeoca na Tajlandu kaže da su kultni začin prvi napravili burmanski radnici u pilani. Radnici bi kupili sastojke za sos u lokalnoj prodavnici u lučkom gradu Sri Rača, u vlasništvu žene po imenu Thavat Viphisamakun.

Prodavnica je na kraju sama počela da pravi sos, prodajući ga kupcima prodavnica i obližnjim restoranima sa morskim plodovima gde je stekao lokalnu popularnost. Uskoro su gradovi širom Tajlanda i Vijetnama koristili sos i njegove varijacije kao začin za svaki obrok.

1979 godine sriracha je ušao na američko tržište pomoću originalnog petao sosa od Davida Trana. Sriračin karakterističan ukus i blaga toplota izdvajali su ga od drugih ljutih sosova u to vreme, omogućavajući mu da brzo formira sopstvenu nišu u SAD. 2010. godine, sos je proglašen za sastojak godine

Danas je sriracha sos globalna kulinarska ikona. Može se naći u restoranima, super prodavnicama i kuhinjskim ormarićima širom zemlje, začinjavajući gotovo sve na stolu za večeru.

Sastav:

Crvena ljuta Halapenjo začinska paprika 42,8% paprika , voda, šećer, kuhinjska so, beli luk, destilovano sirće, zgušnjivač – xantan guma E 415,

Ovaj sos je pogodan za upotrebu uz ribu, plodove mora, jaja, meso, kobasice, hamburgere, salate, sosove, koktele.

Napomena :

Ne sadrži konzervanse i veštačke boje.

Pakovanje 250ml

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top