Ulje divlje ruže 30ml Hedera Vita

930.00RSD

Hladno ceđeno Čileansko ulje divlje ruže koja raste u hladnim dolinama Anda koristi se za negu kože zbog svojih mnogobrojnih blagotvornih dejstava.

 

Ulje divlje ruže 30ml

Hladno ceđeno Čileansko ulje divlje ruže koja raste u hladnim dolinama Anda koristi se za negu kože zbog svojih mnogobrojnih blagotvornih dejstava. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima A, C i E sa antioksidantnim efektom, pa je idealno za zaštitu kože od spoljašnjih negativnih uticaja poput UV zračenja.

Divlja ruža Rosa Canina sadrži flavonoide koji se smatraju antioksidansom. Plodovi imaju veliki procenat voćnog šećera, vitamine B1, B2, naicin, karoten, a takođe sadrži tanine, pektine i voćne kiseline.

U laboratorijama Čilea, Argentine, Nemačke i SAD ukazuju da čileanska ruža sadrži visoku koncentraciju polinezasićenih masnih kiselina: oleinske, linoleinske, linolenske. Važno je napomenuti da ova biljka sadrži i tretinoin.

Održava vlažnost, ujednačenost tena, deluje umirujuće i doprinosi mladalačkom izgledu kože. Spada u suva i nemasna ulja koja se lako apsorbuju, pa je pogodno za negu svih tipova kože. Značajno poboljšava izgled kože, posebno suve kože, doprinoseći smanjenju bora, strija i nesavršenosti.

Odlično pokazalo u uklanjanju slučajno nastalih ožiljaka na koži kao i ožiljaka nastalih operacionim zahvatima. Uklanja mogućnost nastajanja keloidnih vrsta ožiljaka koji nastaju upravo pri opreacijama.

Pomaže i smanjenju ožiljaka nastalih tokom bolesti vodenih kozica (boginja) kao i oštećenoj koži koja je bila izložena i oštećena visokim temperaturama (vatri) kao i koži koja je oštećena tokom zračenja.

Pomaže smanjenju bora koje nastaju starenjem organizma, umanjuje sušenje kože izložene sunčevim zracima, a pomaže i pri uklanjanju pega, fleka i strija. Prirodni je ovlaživač suve i kože osetljive na razne alergije, a ima mogućnost ublažavanja posledica od ekcema i dermatitisa.

Nezasićene masne kiseline koje sadrži ulje čileanske ruže izuzetno su važne, jer naš organizam nema mogućnost da ih obnavlja.

Zahvaljujući njima ovo ulje visokog kvaliteta hrani i održava kožu našeg organizma zdravom. Rosa Canina takođe jača i povećava barijeru ceramidima unutar epiderma smanjujući gubitak vode i sprečava fotostarenje.

Čileanska ruža sadrži i važan element tretinoin koji blagotvorno deluje na regenerisanje kože i tkiva. Trudnicama se preporučuje utrljavanje ulja u grudi kao i nežno masiranje stomaka tokom poslednja tri meseca trudnoće jer u mnogome pomaže kod sprečavanja nastanka strija posle porođaja.

Način upotrebe:

Ulje naneti na dlan i potom primeniti na kožu. Ulje se nanosi na vlažnu kožu radi boljeg prodiranja u epiderm.

Pakovanje 30ml Hedera Vita

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top