Ulje od gorkih koštica kajsije 100ml Hanza

2.699 RSD

Nema na zalihama

Ulje od gorkih koštica kajsije 100ml Hanza

Koštice kajsije su veoma slična bademu, koji takođe spada u porodicu ruža. Imaju sličan nutritivni sastav kao i badem. Koštice kajsije su često manje ili više gorkog ukusa usled različitog sadržaja cijanogenog glikozida nazvanog Vitamin B 1 7.

Postoje stotine različitih sorti koštica kajsija u svetu, od kojih svaka poseduje određenu količinu V B 1 7. One koje imaju veoma malu količinu V B 1 7, imaju ukus sličan današnjem slatkom bademu.

One koje sadrže velike količine V B 1 7, smatraju se neprijatnog ukusa zbog gorčine. Gorčina je indikator sadržaja V B 1 7. Ta gorka jezgra, veruje se da imaju terapeutski efekat kod različitih vrsta raka.

Ova koncepcija se smatra kontroverznom. Smatra se da kajsije potiču iz Kine, gde se koriste vekovima u prehrambene i terapeutske svrhe.

Kako navodi Alexander Tessier iz Australije, nedavne naučne studije iz 2005 su pokazale njihovu potencijalnu efikasnost.

Naučnici iz Koreje su ustanovili da je tretman ćelija ljudskog raka prostate sa V B 1 7 prouzrokovao programiranu smrt ćelija in vitro. Zaključili su da V B 1 7 može ponuditi vrednu opciju za tretman raka”.

100% prirodano i organsko ulje dobijeno hladnim ceđenjem od gorkih koštica kajsije. Proizod je organskog porekla i proizvodi se u Pakistanu.

Pored vitamina V B 1 7 proizvod sadrži i vitamine A i E kao i esencijalne masne kiseline Omega 3,6 i 9.

Dejstvo

– Jača i stimuliše imunitet

– Udruženi antioksidativni efekat

Odstranjuje toksine iz tela

– Deluje antiinflamatorno

Hidrira kožu neguje i hrani

Način upotrebe

Za spoljašnju upotrebu na koži: malu količinu ulja (4-5 kapi) naneti na čistu i vlažnu kožu, dva-tri puta na dan. Ulje se dobro upija i ne ostavlja uljani trag.

Za unutrašnju upotrebu: konzumirati od 10-12(pola kafene kašičice) kapi dva do tri puta dnevno.

Kod hrane i salata po želji upotrebiti.

Napomena:

Trudnicama, dojiljama i deci se ne savetuje konzumacija ulja od koštica kajsija.

Ambalaža:

Plastična bočica.

Dodatne informacije:

U ishrani se koristi, kao preliv salatama ili dodatak jelima jer je bogato esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima A i E. Sličnog je ukusa bademovom ulju.

Proizvođač:

Hunza organics, Pakistan

Pakovanje 100ml

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top