Veganski parizer Vegge Line 200g Macrobiotic

199.00RSD

Vege Line parizer od proteina graška i krompira sa dodatkom povrća i idealna je zamena za proizvode životinjskog porekla.100% veganski parizer bez soje i alergena.

Nema na zalihama

Veganski parizer Vegge Line 200g

Veganski parizer Vegge Line je napravljen od proteina graška i proteina krompira sa dodatkom povrća i idealna je zamena za proizvode životinjskog porekla.

100% bez soje i alergena.

Proizvod je pasterizovan i kao takav je spreman za upotrebu.Ne sadrži sirovine životinjskog porekla, proizvod je pogodan za dane posta kao i za vegetarijance i vegane, kao i za one koje iz zdravstvenih ili drugih razloga izbegavaju mesne proizvode.

Postan, bez soje, konzervanasa, veštačkih boja i aroma. Posebno pogodno za sve one koji preferiraju biljnu ishranu.Bez GMO.

Posni parizer u osnovi ima protein krompira i graška, povrće i začine. Protein graška je najbolji izvor proteina biljnog porekla. Ne sadrži alergene (gluten, soju, laktozu…) i ima blag ukus i veoma finu teksturu i idealan je dodatak ishrani savremenog čoveka.

Grašak sadrži više kalorija, ugljenih hidrata, proteina i vlakana od bilo kojeg drugog svežeg povrća. Osim toga, zrno graška ima niži procenat vode, oko 70% umesto 90%.

Energetska vrednost 100 grama graška je 80 kcal kod svežeg odnosno 70 kcal kod termički obrađenog. Grašak je izuzetno dobar izvor ugljenih hidrata i rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana (6%). Uz proteine i ugljene hidrate, sadrži dosta masti i lecitin (fosfolipid) koji su neophodni za očuvanje funkcije mozga.

U toku razvoja zrna graška, nastaju vitamin C i vitamin E, jedinjenja sa antioksidativnom aktivnošću koja sprečava negativno dejstvo slobodnih radikala.

Grašak ima nisku energetsku vrednost i neznatno količine masti, dok sa druge strane obezbeđuje balansiran unos svih drugih hranljivih materija pa se zbog toga preporučuje osobama koje žele da izube višak kilograma.

Iz navedenih razloga često ulazi u sastav dijeta koje se baziraju isključivo na unosu voća i povrća.Sadrži čitav spektar aminokiselina što ga čini idealnom zamenom za proteine životinjskog porekla. Lako se vari i ne nadima stomak.

Prepručuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Sastav:

protein graška, protein krompira, suncokretovo ulje, palmina mast, kukuruzni skrob, povrće (šargarepa, paprika, grašak) 5 %, pročišćena morska alga Eucheuma (E407a), so, brašno, semenki rogača (E410), konjak guma (E425), limunska kiselina (E330), natrijum citrat (E331), začini, PRIRODNA aroma.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetske vrednosti 764kJ/196 kcal

Ugljeni hidrati 4g

Vlakna 4g

Proteini 9g

So 1g

Masti 16g

Mononezasićene masti 4g

Polinezasićene masti 1g

Zasićene masti 5g

Ugljeni hidrati 4g

Šećeri 0g

Pakovanje 200g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top