Vege Burger sa spanaćem Soligrano 140g

270.00RSD

Odličan izvor biljnih proteina bogatih dietetskim vlaknima.

Vege Burger sa spanaćem Soligrano

Vege burger sa spanaćem je odličan izvor biljnih proteina bogatih dietetskim vlaknima.Vege burger sa speltom i lanom .

Nutritivni sastav zrna spelte

Kao što znate spelta je vrlo kvalitetna namirnica bogata vitaminima, mineralima, belančevinama, proteinima, aminokiselinama, mastima i celulozom.

Optimalna količina ovih materija i laka svarljivost čine je značajnom namirnicom i preporučuje se za ishranu ljudi koji imaju određenih zdravstevnih problema ali i kod potpuno zdravih osoba.

Zrno krupnika sadrži znatno više esencijalnih aminokiselina leucina, metionina i fenilalanina u poređenju sa običnom pšenicom.

Zanimljiv je takođe odnos hormona u sastavu spelte. Taj optimalan i izbalansiran odnos hormona, fenilanina, adrenalina, noradrenalina i dopamina izuzetno dragoceno utiče na naš organizam.

Nedostatak dopamina – pod određenim uslovima – može izazvati Parkinsonovu bolest. Noradrenalin i adrenalin su odgovorni za dobro raspoloženje.

Njihov nedostatak može dovesti do teške depresije. Oba hormona su odgovorna za regulaciju nivoa šećera u krvi. Triptofan pospešuje sintezu serotonina, odnosno hormona koji utiče na raspoloženje i psihičku ravnotežu.

Što se same lekovitosti tiče, spelta je izuzetno lekovita i atraktivna namirnica u nutritivnom i makrobiotičkom smislu.

Organizam vrlo lako usvaja speltu kao namirnicu, lako je vari, izdvaja iz nje neophodne sastojke za normlano funkcionisanje organizma a samim tim ćelije u organizmu dobijaju neophodnu hranu za njihovu pravilno funkcionisanje.

Ukoliko je moguće bilo bi dobro u potpunosti zameniti korišćenje obične pšenice uvođenjem spelte u ishranu. Zahvaljući prisustvu složenih ugljenih hidrata, spelta je zdrava hrana za sportiste i druge fizički aktivne osobe.

Daje energiju koja se postepeno oslobađa i kvalitetno ugrađuje u organizam. Za razliku od drugih žitarica, spelta je bogatija u biljnim vlaknima, koja su rastvorljiva u vodi, pa se zbog toga spelta znatno lakše vari.

Što se tiče kalorijske vrednosti spelte, možemo konstatovati da je spelta vrlo lagana hrana ne opterećuje mnogo organe za varenje.

Preporučuje se :

Vegeterijancima

Dijabetičarima

Osobama sa povišenom masnoćom u krvi

Osobama koje poste

Osobama na dijeti

Svima koji žele da se zdravo hrane

Zašto predstavlja zdrav obrok :

Visok sadržaj dijetalnih vlakana

Veoma sit obrok

Ne sadrži nikakvu masnoću

Bez soje 

Izvor biljnih proteina

Bez dodatka boje, arome konzervansa… 

I na kraju veoma brza i jednostavna priprema🤗 a pri tom možete spremati hranu koju god poželite ❤️.

Priprema

Sadržaj kesice pomešati sa 160 ml vode, sačekati 30 minuta a onda formirati  burgere . Pržiti u vrelom ulju ili pek papiru dok ne porumene, tako da spolja budu hrskavi a iznutra ostanu mekani.

Sastav:

Speltino brašno, termički pripremljeno (40%), lisnata spelta (17%), laneno seme, suvi spanać (6%), suvi luk, začini ) beli luk, so, peršun, crni biber).

Nutritivna vrednost u 100 g

Energetska vrednost 1475 kJ / 350 kcal

masti 3,5 g

uključujući zasićene masne kiseline 0,5 g

ugljene hidrate 55 g

uključujući šećere 5,2 g

Vlakna 13 g

Proteini 18 g

soli 3,5 g

Posno na vodi

Vege burger Soligrano 140 g

Scroll to Top