Vitamin C u prahu 100g Macrobiotic

370.00RSD

Vitamin C u našem telu se ponaša kao antioksidans jer štiti telo od slobodnih radikala.

Nema na zalihama

Vitamin C u prahu 100g

Vitamin C u prahu ili askorbinska kiselina je jedan od vitamina topivih u vodi. U telu se ponaša kao antioksidans jer štiti telo od slobodnih radikala. Po strukturi beli kristalasti prašak, koji se lako rastvara u vodi, a ukus mu je kiselkast.

U čistom obliku je uključen u brojne procese u organizmu i kao takav veoma važan za njegovo pravilno funkcionisanje. On potpomaže boljem usvajanju gvožđa, čime doprinosi prevenciji pojave anemije.

Redovnim unosom regenerišete vitamin E u telu, a neophodan je i za nastanak kolagena, proteina koji učestvuje u građi kože, hrskavice, tetiva i krvnih sudova.

Zbog toga je veoma koristan kod zarastanja rana, opekotina, pa čak i preloma kostiju. On smanjuje količinu šećera u ćelijama i normalizuje vrednosti triglicerida. Takođe snažno deluje na visoke koncentracije holesterola i može ih smanjiti za 10-20%.

Čista Askorbinska Kiselina redovnom upotrebom za 20-60% može smanjiti mortalitet od kardiovaskularnih bolesti.

Dokazana je njegova uloga i u smanjenju broja i veličine kamenova u žučnoj kesi. Odavno je poznata njegova uloga u pojačanju efikasnosti imunološkog odgovora tela na infekcije. Jedan od najpoznatijih antioksidanasa, materija koje sprečavaju oštećenje ćelija koju izazivaju slobodni radikali (zračenje, hemikalije, konzervansi u hrani, duvanski dim…).

Time ima i značajnu funkciju u usporavanju starenja organizma.U eksperimentalnim uslovima uz druge elemente (vitamin B12) sprečava razvoj maligniteta. Ima preventivnu ulogu u nastanku karcinoma želuca: Nitriti i nitrati iz mesnih prerađevina reaguju sa amino kiselinama u želucu i tako nastaju kancerogeni nitrozamini, glavni izazivači tumora želuca.

U čistom Vitaminu C razara nitrite i nitrate i tako štiti od nastanka malignih promena na želucu.

Kao moćan antioksidans sposoban je neutralisati štetne slobodne radikale i tako doprineti čišćenju organizma od toksina i teških metala. Pored toga, doprinosi poboljšanju opšteg stanja ljudi koji se leče od karcinoma.

Antioksidansi ublažavaju štetu koju prave slobodni radikali u organizmu i tako usporavaju proces starenja. Doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema. Preporučuje se osobama starije životne dobi, sportistima, pušačima i osobama izloženim stresu.

Sastav:

100% askorbinska kiselina u prahu .

Upozorenja:

Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Osobe koje imaju bubrežne probleme, kamen u bešici, osobe koje boluju od hemohromatoza, talesemije bi trebale da se konsultuju sa lekarom pre uzimanja.

Način upotrebe:

Odrasli:

2 puta dnevno razmutiti po jednu mericu (120mg) praha u čaši vode, soka ili čaja i popiti.

Preporučena dnevna:

Doza od 240mg odgovara 300% preporučenog dnevnog unosa.

Pakovanje 100g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top