Zeleni čaj u granulama 200g Beyond

370 RSD

Instant zeleni čaj u granulama zaslađen medom. Zeleni čaj potiče iz Istočne Azije gde se i vekovima unazad koristi.

 

Nema na zalihama

Zeleni čaj u granulama 200g

Instant zeleni čaj u granulama zaslađen medom.Zeleni čaj potiče iz Istočne Azije gde se i vekovima unazad koristi.

Pravi od lišća drvenaste biljke Camellia kada se odmah posle branja lišća prekida proces oksidacije, nakon čega se ono hladi, uvija i razdvaja. Postupak se ponavlja sve dok iz lista ne krene zeleni sok. Osnovno dejstvo zelenog čaja, kao i svih drugih napitaka koji sadrže kofein, jeste povećanje budnosti i saznajnih kapaciteta.

Antioksidansi u zelenom čaju su nekoliko desetina puta efikasniji od vitamina C i E, koji važe za dobre antioksidanse.

Antioksidansi se bore protiv slobodnih radikala i time pomažu u borbi protiv starenja. Oni takođe sprečavaju nastanak i širenje malignih ćelija (ćelija raka). Stope razvoja kancerogenih oboljenja su manje u Japanu i drugim zemljama dalekog istoka gde ljudi redovno konzumiraju zeleni čaj.

Tačan mehanizam dejstva nije poznat, ali istraživači veruju da doprinosi uništavanju kancerogenih ćelija i sprečava njihov razvoj.

Studije pokazuju da ekstrakt zelenog čaja stimuliše metabolizam i pomaže pri sagorevanju masti. Neke studije ukazuju na delotvornost kombinacije zelenog čaja i kofeina u smanjenju i održavanju telesne mase, kod predgojaznih i umereno gojaznih osoba.

Zeleni čaj dezinfikuje usnu duplju i sprečava razvoj infekcija. Zahvaljujući prisustvu teofilina, zeleni čaj opušta bronhije, pa je svoju primenu našao i kod astme, bronhitisa.

Prema nekim istraživanjima, upotreba kafe, čaja i drugih kafeiniziranih napitaka smanjuje rizik od razvoja Parkinsonove bolesti.

Sastav:

65% zeleni čaj, 20% šećer, 10% med

Priprema:

1 kafenu kašičicu granula rastvoriti u 2dl tople ili hladne vode, promešati i napitak je spreman za korišćenje.

Nutritivna vrednostu na 100g:

Energetska vrednost 326 Kkcl

Masti 0g

Ugljeni hidrati 19g

Proteini 0g

Soli 0g

Vlakna 0g

Pakovanje 200g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top