Opadanje kose

Opadanje kose danas je problem miliona muškaraca i žena. I ma koliko on bio čest, nesumnjivo predstavlja stresno iskustvo za osobe oba pola.  Iskustva su pokazala da neretko dolazi do dramatičnog pada samopouzdanja, osobe se osećaju manje privlačno, povlače se u sebe, čak i padaju u depresiju.

Kod većine ljudi normalno opada 50-100 dlaka dnevno. To je zaista neprimetno, jer prosečna osoba ima oko 100 000 dlaka na glavi. Kako starimo, normalno je da nam se kosa istanjuje.

Drugi uzroci gubitka kose obuhvataju hormonalne promene, odredjena medicinska stanja i uzimanje lekova.

Najčešći razlog gubitka kose je nasledno stanje poznato kao androgena ili androgenetska alopecija kod muškaraca (muški obrazac gubitka kose) i kod žena (ženski obrazac gubitka kose). Kod genetski predisponiranih osoba, odredjeni polni hormoni su okidači koji dovode do trajnog gubitka kose.

Najčešće se javlja kod muške populacije i istanjenje kose može početi već od perioda ranog puberteta. Različiti  su uzroci opadanja kose, a različite su i mogućnosti da se gubitak kose nadoknadi. Pristup rešavanju problema je individualan.

Predstavljamo vam prirodne namirnice koje vam mogu sprečiti opadanje kose i postaći rast nove kose.

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top