Ulje od Rastavića 100ml Linum

850 RSD

Ulje od rastavića je dobro za popravljenje krvne slike, jer pospešuje stvaranje crvenih krvnih zrnaca-eritrocita. Rastavić važi za jedan od najačih biljnih diuretika, pojačava eliminaciju vode iz organizma, naročito kod edema, kao i mokraćne kiseline kod gihta.

 

Ulje od Rastavića 100ml

Ulje od rastavića je dobro za popravljenje krvne slike, jer pospešuje stvaranje crvenih krvnih zrnaca-eritrocita. Sadrži silicijumsku, jabučnu, kremenu kiselinu, tanin, pectin, karatenoide, flavonoide, fitosterole…

Rastavić pomaže kod upale bubrega, mokraćnih puteva, bešike, olakšava izbacivanje peska i kamena iz bubrega. Silicujomova kiselina iz rastavića pomaže kod oštećenja u tkivima u krvnim sudovima, naročito u plućima, te se primenjuje kod tuberkoloze, bronhitisa i upale pluća.

Silicujumske veze iz rastavića pomažu apsorciju kalcijuma i poboljšavaju fleksibilnost kostiju i zacelivanje lomova. Pomaže kod istegnutih ligamenata, iščašenih zglobova, jačanjem vezivnog tkiva i hrskavice. Obnavlja koštano tkivo, te pomaže kod osteroporoze.

Rastavić važi za jedan od najačih biljnih diuretika, pojačava eliminaciju vode iz organizma, naročito kod edema, kao i mokraćne kiseline kod gihta.

Koagulirajuća i hemostacka aktivnost rastavića pomaže u smanjivanju unutrašnjeg i spoljneg krvarenja, kao i obilnih menstruacija.

Sa koprivom deluje sinergistički  te su vrlo efikasne u čuvanju bubrega, mokraćnih puteva i bešike. Jednoj od svetskih najpoznatijih travarki, Mariji Treben rastavić je bio jedna od najomiljenijih biljaka i prvi izbor u lečenju tumora. Zbog velikog udela minerala i drugih vrednih sastojaka rastavić nazivaju biljkom koja remineralizuje organizam.

Poboljšava cirkulaciju u potkožnom tkivu, pospešuje regeneraciju ćelija kože. Pozitivno utiče na proizvodnju kolagena te jača, daje elastičnost i podmlađuje vezivno tkivo.

Pomaže kod gihta, fistula, hemoroida i gnojnih zanoktica.Koristi se kod bolova u kičmi i zglobovima, kao i kod oštećenja pršljenova. Pomaže kod jakog znojenja nogu. Rastavić sa koprivom spada u najefikasnije biljke za negu i lečenje vlasišta, koji jačaju koren kose uklanjaju perut.

Postiče rast kose i pomažu kod alopecije (gubitak kose).

Način proizvodnje:

Dobija se potapanjem Rastavića u Makovo ulje.

Makovo ulje je bogato nezasićenim masnim kiselinama i mineralima, a Rastavić sadrži vitamin C, oksalnu kiselinu, jabučnu kiselinu, kremenu kiselinu, tanin, pektin, saponine, karotenoide.

Pakovanje 100ml Linum

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top