Ulje Avokada 100ml Eterra

995 RSD

Ulje avokada je jedno je od najboljih ulja za tretman bora i zrele kože.

Ulje Avokada 100ml

Ulje avokada ima visok sadržaj neosapunjivih  (2-10%), koji sadrže sterole i fitosterole, karotenoide i druge vitamine. Ovi sastojci su izrazito delotvorni u hidrataciji epidermisa, uz istovremeno restruktriruranje i regeneraciju kože, kao i pomoć u sintezi kolagena i elastina.

Veoma delotvorno protiv bora i preranog starenja kože, hidrira i podmlađuje kožu, uklanja staračke pege, vraća koži sjaj i mekoću, daje joj elastičnost i čuva njenu teksturu, deluje umirujuće na kožu. Preporučuje za negu kože u predelu oko očiju, nežne kože dekoltea, kao i u borbi protiv napornih i upornih strija.

Koristi se za negu suve i oštećene kose, ublažava iritaciju temena, otklanja perut, ispucale krajeve, hrani kosu i vraća joj tonus, sjaj i mekoću.

Bogat je oleinskom kiselinom:

prirodno istisnuto iz pulpe avokada. Skoro 70% ulja sastoji se od oleinske kiseline zdrave za srce, mononezasićene omega-9 masne kiseline.

Ova masna kiselina je takođe glavna komponenta maslinovog ulja koja je delimično odgovorna za njene zdravstvene koristi. Dodatno oko 12% čine zasićene masti, a oko 13% polinezasićene masti.

Avokado ulje ima visok odnos omega-6 prema omega-3 (13:1) a obično želimo oko 3:1 ili 2:1 za bolje zdravlje. Ali to ne bi trebalo da brine, jer je ukupna količina omega-6 relativno mala.

Većina istraživanjakaže da je ishrana bogata nezasićenim mastima korisna za zdravlje i može smanjiti rizik od hroničnih stanja poput bolesti srca i demencije.

Smanjuje holesterol i poboljšava zdravlje srca. Bogato nezasićenim masnim kiselinama, koje su povezane sa boljim zdravljem srca.

Stoga dodavanje avokada ili druge vrste masti vašem obroku može vam pomoći da bolje apsrobujete ove hranljive materije.

Artritis je vrlo česta bolest koja uključuje bolnu upalu zglobova. Utiče na milione ljudi širom sveta. Iako postoji mnogo vrsta artritisa, najčešći tip je osteoartritis koji je povezan sa razgradnjom hrskavice u zglobovima.

Kozmetička svojstva:

Stabilizuje emulzije ulja u vodi, održava kožu vlažnom i glatkom, vrhunsko nosivo (bazno) ulje, pomaže zaceljivanje i sprečava iritaciju.

Najbolje za tretman kože izložene suncu. Prirodan je baktericid i izvrsno ulje za tretman vlasišta i kose. Jedno je od najboljih ulja za tretman bora i zrele kože. Najnovija saznanja pokazuju kako ovo ulje ubrzava sintezu kolagena u vezivnim tkivima.

Pakovanje 100ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top