Čaj od korena Koprive 100g

165 RSD

Čaj od korena koprive 100g

Čaj od korena koprive deluje kao diuretik i kao astrigent. Pozitivno utiče na polne hormone, pa se preporučuje kao dodatna prirodna terapija kod uvećane prostate kod muškaraca, a žene koren koprive koriste za regulisanje negativnih posledica policističnih jajnika.

Deluje kao prirodni diuretik, a koristan je i za lečenje urinarnih infekcija, kao i za ublažavanje bolova kod artritisa. Nekada se u narodnoj medicini koren koprive kuvao i previjao u vidu obloge za smanjenje bolova u zglobovima.

Tečnost od skuvanog lista i korena koprive ima efekta i u službi lepote i preporučuje se osobama koje imaju retku i tanku kosu, kao i problema sa opadanjem kose. Sa ovom tečnošću treba ispirati kosu svaki put posle uobičajenog pranja kose.

Uobičajena primena

  • Pomaže organizmu da eliminiše višak tečnosti i da ublaži infekcije urinarnog trakta
  • Ublažava simptome bolesne prostate
  • Umanjuje bol kod osoba sa osteoartritisom
  • Pomaže u smanjenju upale izazvane ekcemom ili osipom na koži, kao i u ublažavanju tegoba kod upale zglobova
  • Olakšava simptome alergije, posebno polenske groznice

Latinski naziv :

Urtica dioica L. (Urticaceae)

Način pripreme :

Jednu kafenu kašičicu usitnjenog korena koprive preliti sa 150 ml hladne vode, zagrejati do ključanja i posle 10 minuta  procediti. Piti tri puta dnevno po šolju čaja.

Supenu kašiku  lista koprive preliti sa 200 ml hladne vode, brzo zagrejati do ključanja. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Procediti i piti tri puta dnevno po šolju čaja.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top