Ulje Jojobe 50ml Probotanic

820 RSD

Jojoba je prirodni emolijans, zadržava vlagu u koži i kosi, stvara efikasnu barijeru od štetnih uticaja sredine.

Ulje Jojobe 50ml

Ulje Jojobe vraća koži prarodnu svežinu i elastičnost. Antiinflamatorno i antibakterijsko svojstvo ulja smanjuje suvoću, iritaciju kože.

Biljka raste u vidu drveta koje se grana u žbun. To je zimzelena biljka, a njeno drvo ne raste više od 4-5 metara.

U proseku, kada se zasadi, trebaju joj tri godine da procveta. Seme koje se koristi za ulje daje ženska biljka koju muška oprašuje. Samo seme sliči semenu kafe, mada nije uvek istog pravilnog oblika. Štaviše, seme je daleko veće od semena kafe.

Seme daje je u suštini polinezasićen vosak koji je tečan na sobnoj temperaturi. Ne razlaže se lako, što je sjajna vest, jer ga možete lako čuvati.

Što se tiče hemijskog sastava tiče,radovaće vas da čujete da je bogato svim hranljivim sastojcima koji su potrebni vašoj koži i kosi kako bi očuvale blistavost i lepotu.

Neki od sastojaka koji su važni za vašu negu:

  • vitamin E
  • kompleks B vitamina
  • cink
  • jod
  • bakar
  • hrom
  • masne kiseline (eruka, gadoleinske i oleinske kiseline)
  • selen itd.

Glavna karakteristika je to što je ono po svom sastavu bliže vosku, nego uljima.

Po hemijskom sastavu je vrlo slično, ljudskom sebumu. Lako se apsorbuje u kožu i pruža brzu hidrataciju. Najbolja stvar je da može da se kombinuje sa skoro svim vitaminima i mineralima neophodnih za zdravu kožu.

Ovaj prirodni emolijans, zadržava vlagu u koži i stvara efikasnu barijeru od štetnih uticaja sredine. Hidriranjem kože vraća vašoj koži prirodnu svežinu i elastičnost, a antiinflamatorno i antibakterijsko svojstvo ulja smanjuj suvoću, iritaciju kože kao i pojavu akni.

Podstičući prirodnu proizvodnju kolagena, jojoba ulje, sprečava prevremeno starenje kože i pojavu bora.

Pomaže u podsticanju sinteze kolagena,deluje protivupalno I lokalna primena može pomoći u ublažavanju suvoće, perutanja, svraba I sličnih simptoma. Osobama sa upalnim stanjima kože poput psorijaze I ekcema može biti posebno korisno, kao I kod opekotina posle sunčanja.

Deluje kao prirodni serum, koji kosi vraća sjaj i zdrav izgled. Ovo je jedno od najboljih ulja za tretman svih tipova kose, a posebno je dobro za suvu i oštećenu kosu. Upešno rešava i ostale probleme kao što su perut, opadanje kose, suvi i ispucali krajevi.

Antibakterijske i antiinflamatorne osobine pomažu da koža glave ostane čista i zdrava, podstičući rast nove i zdrave kose. Ovaj prirodni emolijans, zadržava vlagu u koži i stvara efikasnu barijeru od štetnih uticaja sredine.

Hidriranjem kože vašoj koži prirodnu svežinu i elastičnost, a antiinflamatorno i antibakterijsko svojstvo ulja smanjuje suvoću, iritaciju kože kao i pojavu akni.

Podstičući  prirodnu proizvodnju kolagena sprečava prevremeno starenje kože i pojavu bora. Koža dobija mladalački i zdrav izgled. Deluje kao prirodni serum, koji kosi vraća sjaj i zdrav izgled. Ovo je jedno od najboljih ulja za tretman svih tipova kose, a posebno je dobro za suvu i oštećenu kosu. U

spešno rešava i ostale probleme kao što su perut, opadanje kose, suvi i ispucali krajevi. Njegove antibakterijske i antiinflamatorne osobine pomažu da koža glave ostane čista i zdrava, podstičući rast nove i zdrave kose.

Ulje pruža ogromnu korist našoj kosi, kao i koži lica i tela. Može se koristiti  samo ili u kombinaciji sa drugim uljima. Nekoliko kapi ulja možete utrljati između dlanova i naneti na vlažnu kožu pre hidrantne kreme. Za dublji regenerativni efekat zagrejte kašičicu ulja da bude mlaka i nanesite na liceili telo preko noći.

Možete ga koristiti i kao podloge za maske za lice ili mlako naneti na kosu celom dužinom za duboku regeneraciju kose. Najbolje je ostaviti ulje na kosi preko noći.

Pakovanje 50ml Probotanic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top