Mača – zeleni čaj u prahu 100g We Are One

1.270 RSD

Mača čaj zeleni čaj u prahu se dobija se finim mlevenjem listova zelenog čaja koji se pažljivo bira i tretira kako bi se očuvao nutritivni sastav i jedinstveni ukus čaja.

 

 

Mača – zeleni čaj u prahu 100g

Mača zeleni čaj u prahu se dobija se finim mlevenjem listova zelenog čaja koji se pažljivo bira i tretira kako bi se očuvao nutritivni sastav i jedinstveni ukus čaja. Sadrži više kofeina od običnog zelenog čaja, otprilike kao i kafa, a zahvaljujući supstanci I-teanin ona podiže energiju i opušta bez naglih skokova i padova.

Sadrži znatno više antioksidanasa nego klasično pripremljen zeleni čaj .

Mača sadrži velike količine antioksidanasa, poput flavonoida i polifenola, koji podržavaju imunološki i kardiovaskularni sistem, ali i kognitivne funkcije.

Polifenolna jedinjenja koja se nalaze u obilju listića čaja nazivaju se katehinima. Možda ste već čuli za katehinski epigalokatehin galat (EGCG). Često se povezuje sa zdravstvenim blagodetima zelenog čaja. Iako katehini deluju kao antioksidansi, oni nude i potencijalne antikancerogene i protivupalne prednosti i više o toga.

Takođe nudi druga bioaktivna jedinjenja koja čuvaju zdravlje, uključujući rutin, kvercetin, kofein i hlorofil. U svakoj porciji mača praha od jednog grama dobićete dozu vitamina A, C i K, gvožđe i vlakna. Razni aktivni sastojci u zelenom čaju, uključujući katehine, mogu da imaju ulogu u poboljšanju mentalne aktivnosti.

Osim katehina, u Mači se nalazi aminokiselina koja je korisna. „L-teanin je aminokiselina koja je odgovorna za povećanje koncentracije, a istovremeno smanjuje stres u telu“.

„Zbog toga pijenje ove vrste zelenog čaja povećava smirenost i sprečava nagli pada energije kao što je to slučaj kod ispijanja kafe“. Antioksidansi koji se nalaze u mači su ključni su dobar imunitet. Takođe sadrži vitamin C, koji vam može pomoći u izgradnji imunološke odbrane.

Iako Mača nije čarobna formula za mršavljenje, pijenje zelenog čaja u prahu može biti značajan u regulisanju težine.

Istraživači ukazuju na to da ekstrakt čaja može da inhibira lučenje grelina, „hormona gladi“. I to je možda razlog zašto je ekstrakt zelenog čaja povezan sa pozitivnim uticajem na borbu protiv gojaznosti.

„Matcha je prirodno bogat antioksidansima, koji pomažu u suzbijanju nekoliko hroničnih bolesti, uključujući bolesti srca“. Može da smanji rizik od srčanih bolesti. Ispijanje šoljice Matcha čaja može da bude dobro za vaše srce. Matcha je prirodno bogat antioksidansima, koji pomažu u suzbijanju nekoliko hroničnih bolesti, uključujući bolesti srca.

Unos zelenog čaja povezan je sa smanjenim rizikom od razvoja dijabetesa tipa 2. A može da smanji i nivo šećera u krvi i A1C – prosečni nivo šećera u krvi u poslednja dva do tri meseca.

Pregled istraživanja o dijabetesu i ovom čaju ukazuje na to da on može da bude deo ishrane prilagođene dijabetesu.

Dve ključne biljne komponente koje čine maču dobrim izborom za pomoć u borbi protiv dijabetesa su flavonoid kvercetin i rutin.

Dokazano je da kvercetin pomaže u normalizaciji probave ugljenih hidrata. Rutin ima i antidijabetička i protivupalna svojstva, koja takođe mogu da pomognu u prevenciji od komplikacija povezanih sa dijabetesom, prema studiji iz 2017. godine objavljenoj u časopisu „Biomedicine & Pharmacotherapy“.

Naravno, ništa od ovoga nije dobro ako svoju maču pijete sa mnogo mleka, šećera, meda ili zaslađivača. U tom slučaju će sadržaj ugljenih hidrata daleko nadmašiti sve moguće efekte čaja na snižavanje šećera u krvi.

Ćelije vašeg tela su obožavatelji katehina koji se nalaze u mači. Starenje ne dolazi samo u obliku siede kose i bora. Postoji mnogo načina na koje će vaše telo pokazati, ali i osetiti da stari, uključujući zdravlje vaše kože i kostiju.

Koliko mače može da se konzumira:

Na osnovu svih istraživanja o potencijalnim zdravstvenim blagodetima Matcha čaja , čini se da je redovino konzumiranje izvrsna ideja, osim ako morate da izbegavate kofein.

„Preporučuje se jedna šoljica dnevno da biste postigli zdravstvene benefite bez rizika od mogućih nuspojava“.

Sastav: Matcha u prahu

Način upotrebe:

Obično se rastvara u nekoj tečnosti – vreloj vodi ili mleku. Tradicionalno se za rastvaranje koristi četkica od bambusa kojom se prah meša dok se ne stvori pena.

Takođe može da se dodaje u smutije, šejkove, musli, ovsenu ili čija kašu, pri izradi kolača, sirovih torti, pudinga ili sladoleda, hladnog čaja ili toplog čaja sa mlekom.

Preporučeni dnevni unos:

1-2g (1/4 – ½ kafene kašičice praha)

Pakovanje 70g We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top