Zdravi napici

Zdravi napici su veoma važni za naš organizam jez sadrže bitne antioksidanse, minerale i vitamine. Dobro će vam doći ako vodite računa o ishrani, zdravlju i želite da ostanete u top formi.

To znači da njihovim konzumiranjem doprinosimo pravilnom funkcionisanju naših unutrašnjih organa.

Pravilnom ishranom, održavanjem fizičke aktivnosti i unošenjem  vitaina i minerala u organizam stvaramo imunitet i tako se borimo protiv virusa i bolesti.

Postoje različite vrste zdravih napitaka

Neki se dobijaju cedjenjem svežeg voća i povrća, neki blendiranjem uz dodatak tečnosti kao što su voda, jogurt i mleko. Kombinovanjem sa žitaricama, semenkama i začinskim biljem, zadovoljavamo potrebe našeg organizma i obezbedjujemo zdravlje istog.

Matični sokovi

Najspecijalniji biseri iz voćne riznice su matični sokovi koji sadrže isključivo voće i prirodnu vodu iz voća, zadržavajući vredne nutritivne sastojke iz plodova. I tako nastaju prelepi prirodni ukusi…

Biljna mleka

Biljna mleka nisu samo za one koji imaju zdravstvene tegobe. Ona su odlična zamena za mleko životinja u vreme posta, za vegeterijance, vegane kao i sve one koji vode računa o svom zdravlju ili vole da isprobaju nešto novo.

Proteiski dodaci

Protein surutke WHEY je sigurno najpoznatiji suplement kada je u pitanju izgradnja mišića i toga smo svi svesni. Ono što većina ne zna je da pomaže ne samo one koji žele jače bicepse, već i one koji žele manje obime. Postoji par definisanih načina na koji proteini pomažu smanjenje težine.

Ako ste vegan ili vegeterijanac

Biljni protein može u velikoj meri poboljšati vaš unos proteina, posebno ako se bavite sportom. Njegov proteinski sastav koji je baziran na biljkama, potpomaže rast mišića i održanje mišićne mase.

Ako želite da smršate

Mnoge biljke stimulišu apetit ali ima i onih koje deliju kao prirodni lek protiv pojačanog apetita. Upotreba biljaka je svakako bezbednija od upotrebe preparata za mršavljenje i lekova, pa mogu da budu odličan prirodni pomoćni alat.

Čajevi

U ovoj temi treba spomenuti i čaj koji se dobija prelivanjem ključale vode preko osušenih delova biljaka. Čajevi osim što imaju prijatan ukus imaju i svoja lekovita svojstva. Mogu da se piju topli ili hladni. Čaj potiče iz Kine i pretpostavlja se da je korišćen u lekovite svrhe. Najbolje je piti ga bez šećera  jer tada u organizam unosimo dodatne kalorije.

Biljna kafa

Na kraju, KAFA bez koje je nemoguće zamisliti jutro, druženje sa prijateljima, sastanke i još mnogo toga.Postoji mnogo vrsta kafe kao načina na koje se ona priprema. Popularna je u mnogim zemljama sveta. Umerenim konzumiranjem ima svoje čarobne prednosti.

Ali probajte da zamenite klasičnu kafu biljnom. Prvo će vam biti neobično, a onda ćete shvatiti da vam ona nestvara kiselinu, ne nadima i da se osećate mnogo bolje. Samo 3 dana će vam biti dovoljno da se naviknete.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top