Čaj od lista Matičnjaka 50g

99 RSD

Čaj od lista matičnjaka 50g

Čaj od lista matičnjaka ( Melissae folium ) pomaže kod herpesa (labijalnih i genitalnih) i kod herpesa zostera. Takođe, ovaj čaj pomaže kod želudačne nervoze, nesanice kao i glavobolje.

Čaj se pije i kod mucanja i poremećaja rada štitne žlezde (hipertireoza), gripa, psihovegetativnih bolesti srca, a u kombinaciji sa drugim biljkama snižava temperaturu (trava iva i kleka ).

Zbog prijatne arome, kao i zbog toga što se može konzumirati neograničeno, može se uzeti i kao napitak za uživanje. Inače, drugi nazivi za matičnjak su ‘limun trava’ zbog ukusa, ili ‘pčelinja trava’ zbog mirisa. Matičnjak je jedna od retkih biljaka koje imaju uticaj na viruse.

Liѕt ѕadrži 0,1 do 0,3 % etarѕkog ulja u kome je glavni ѕaѕtojak citral. Matičnjak ѕadrži јоѕ vitaminа, gorkih ѕupstancija i druge materije.

Liѕt matičnjaka ѕе koristi u medicini kao prijatno i neškodljivo sredѕtvo za umirenјe i kao aromatičan ѕastojak raznih čajeva. Etarsko ulje matičnjaka ѕе upotrebljava u medicini, naročito u kozmetičkoj i hemijѕkoj induѕtriji.

Sastav:

List matičnjaka (Melissae folium)

Osobine:

List matičnjaka sadrži flavonoide, kumarinske derivate, polifenole, tanine, triterpene, seskviterpene, etarsko ulje (bogato citralom i citronelalom) i organske kiseline.

Aktivni sastojci LISTA MATIČNJAKA pokazuju protivupalni, antispazmodični i analgetični efekat, a deluju i blago umirujuće na nervni sistem.

Upotreba čaja preporučuje se :

kod uznemirenosti, nervoze, nesanice, lupanja srca, kao i kod grčeva, bolova i problema sa varenjem izazvanih stresom. U narodnoj medicini, preporučuje se za ublažavanje menstrualnih tegoba, migrene i zubobolje.

Ograničenja u upotrebi :

Usled nedostatka podataka o bezbednosti, upotrebu Čaja od lista matičnjaka treba izbegavati tokom trudnoće i dojenja i kod dece mlađe od 12 godina.

Neželjeni efekti :

Aktivni sastojci matičnjaka mogu uticati na koncentraciju pa se savetuje oprez kod upravljanja mašinama.

Način pripreme:

Jednu supenu kašiku lista matičnjaka preliti sa 200 ml ključale vode, sud poklopiti i ostaviti da odstoji 10 do 15 minuta. Procediti i piti dve do tri šolje čaja dnevno.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 50g

U ponudi i pakovanje od 1kg 1600 dinara.

Kontakt za porudžbine : prodaja@cecinbiospajz.rs , tel. 011 630 2697

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top