Čaj od bele Imele 100g

99 RSD

Čaj od bele imele 100g

Važno je znati da lekovitost Imele zavisi od toga na kom drvetu živi: lekovita je ona sa drveta jabuke, kruške i šljive, ali ne i ona sa četinara, vrbe, hrasta i lipe.

Međutim, za Imelina lekovita svojstva se već prilično dugo zna. Pokazala se korisnom kod snižavanja krvnog pritiska, protiv zakrčenja krvnih sudova, reume, vrtoglavice, grčeva, kao pomoćno sredstvo u lečenju pojedinih vrsta tumora i dr..Lekoviti deo biljke je zapravo cvet sa listom (Visci albi herba) koji sadrži lektine, proteine, polipeptide, lignane, flavonide, polisaharide.. Još su keltski sveštenici pripisivali Imeli čudotvorne moći, pri čemu su je čak ritualno sekli zlatnim srpom.

Kako Imela deluje

Pripremanje biljke se razlikuje u zavisnosti od terapeutske namene, da li se koristi za kardiovaskularne probleme ili onkološke. Čuveno je dejstvo Bele Imele poput citostatika, selektivno napadajući i uništavajući ćelije raka uz snažan imuno odgovor.

Dokazano delotvorna u terapijama kod malignih oboljenja i pretkancerogenih stanja, naročito kod karcinoma dojke.

Pozitivno dejstvo Bele Imele na kardiovaskularni sistem je značajno, osim što reguliše krvni pritisak, takođe stimuliše cirkulaciju i sprečava aritmiju. Širenjem arterija blagotvorno utiče na srčani mišić. U tradicionalnoj medicini čaj od bele imele se koristi za regulisanje krvnog pritiska.

Danas kada već gotovo godinu i po dana živimo sa pandemijom korona virusa, kada je u svetu do sada umrlo oko 4 miliona ljudi od pomenutog virusa, kada nam se preti četvrtim talasom i licitira samo kada bi se zapravo mogao desiti i kod nas, veoma je važno da osim vakcinacije i malo više discipline nešto preduzmemo i po pitanju sopstvenog imuniteta.

Bela Imela sa svojim izuzetnim antivirusnim svojstvima je posebno važna za stariju populaciju i sve one sa hroničnim oboljenjima kao što su srčani bolesnici i dijabetičari.

Vrlo je efikasna kod suzbijanja respiratornih infekcija, pomaže ne samo kod obične prehlade već i kod vrlo ozbiljnih oboljenja disajnih puteva, pa čak i karcinoma pluća.

Bela Imela pomaže u prevazilaženju brojnih manifestacija u menopauzi, kao što su valunzi, disbalans metabolizma masti, poremećaj nivoa insulina, reumatskih i drugih bolova u zglobovima, razdražljivosti.

Ekstrakt Bele Imele se tradicionalno koristi u Evropi u terapiji obolelih od epilepsije. Postoje izveštaji, istina na malom broju pacijenata koji su pokazali da je tretman Belom Imelom oslobodio obolele od epilepsije, simptoma ukočenosti i oduzimanja.

Balansira još rad hormona, podstiče varenje, lučenje žuči, pomaže kod izbacivanja viška vode iz organizma, stimuliše rad limfnog sistema, povećava plodnost kod oba pola i još zaista mnogo toga. Bela Imela je čest sastojak mnogih čajnih smeša i prirodnih preparata.

Uputstvo za pripremu čaja:

Jednu kafenu kašiku herbe imele uveče preliti šoljom (200ml) hladne vode, sud poklopiti i ostaviti da stoji preko noći. Ujutru čaj procediti. Ovu količinu čaja popiti u toku dana u gutljajima bez šećera. Imelu treba uzimati kratko vreme, sa prekidima.

Napomena:

Kod osetljivih osoba može da izazove alergijske reakcije, glavobolju i povišenu temperaturu. Budite oprezni u tom smislu da se prvo posavetujete sa svojim lekarom i da svakako slušate svoje telo.

Čaj od bele imele 100g

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Zemlja porekla Srbija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top