Banča čaj 50g organski

490 RSD

Banča je posebno pogodan za žene u menopoauzi i osobe koje pate od osteoporoze.

Banča čaj 50g

Banča čaj su prženi listići zelenog čaja sadrže veliki procenat kalcijuma (tri puta više nego mleko). Ovaj čaj posebno pogodan za žene u menopoauzi i osobe koje pate od osteoporoze. Sadrži i vitamine A, B1, B2, B3, C i gvožđe.

Ublažava kiselinu u želucu i deluje povoljno na crevnu floru, čime pospešuje varenje. Preporuka je da se pije dvadesetak minuta posle obroka.

Ovaj japanski čaj visoko se kotira u makrobiotičkoj ishrani zbog toga što ubrzava metabolizam, pa se preporučuje i onima koji žele da smršaju. Zahvaljujući sadržaju flavonoida, redovno pijenje čaja dovodi do bržeg sagorevanja masnoća.

Zbog snažnog antioksidantnog dejstva pripisuje mu se lekovito dejstvo. Efikasno uništava bakterije i otklanja otrove iz organizma.

Upravo zbog detoksikacijskih svojstava posebno se preporučuje ljudima koji uzimaju mnogo lekova. Veoma je delotvoran i kod infekcija usne duplje, a može biti od koristi i u slučaju paradontoze. Zahvaljujući visokom nivou katehina, banča snižava nivo LDL holesterola.

Prema nekim istraživanjima korišćenje je delotvorno i u prevenciji nekih vrsta raka, posebno jednjaka, pankreasa, bešike i jajnika.

Ispitivanja su pokazala dažene koje redovno piju banču, po dve ili više šolja dnevno, smanjuju rizik od raka jajnika za više od 40 odsto. Pošto ima antioksidativno i protivupalno dejstvo, smatra se da predstavlja dobru zaštitu i od Alchajmerove bolesti i drugih neurodegenerativnih oboljenja povezanih sa starenjem.

Osnovni sastojci zelenog čaja, čija harmonična kombinacija povoljno deluje na ljudski organizam su:

kofein, tanin, esencijalna ulja i vitamini. Kofein koji unosimo pijući zeleni čaj deluje na naš organizam nešto drugačije nego kofein koji unosimo pijući kafu. U Japanu je ispijanje čaja važan deo kulturnog identiteta.

Ceremonija čaja je iskustvo za sva čula, telo i duh i svaki detalj pripremanja zelenog čaja ovom ceremonijom je doveden do nivoa vrhunskog doživljaja.

Priprema:

Prstohvat čaja preliti sa 2 dl vode temperature oko 80 stepeni Celzijusa i ostaviti da odstoji poklopljeno 3-5 min. Pripremanje čaja u Japanu je dostiglo nivo vrhunske umetnosti i svakako da je način pripreme veoma važan za ukus i kvalitet napitka.

Suviše vruća voda uništiće dragoceni deo lekovitih sastojaka čaja i učiniti ga gorkim, tako da je najbolje da koristite vodu do 80 stepeni Celzijusa. Čaj je blagog ukusa, a možete ga pojačati ako listove čaja ostavite malo duže potopljene u vreloj vodi (nekoliko minuta).

Tradicionalno, japanskim zelenim čajevima ne dodaje se ni mleko ni šećer.

Sastav:

100% organski listići zelenog čaja

Banča čaj 50g organski Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top