Banča čaj 50g organski

490 RSD

Banča je posebno pogodan za žene u menopoauzi i osobe koje pate od osteoporoze.

Banča čaj, poznat i kao zeleni čaj, obiluje hranljivim sastojcima koji pružaju brojne koristi za zdravlje. Ovaj japanski čaj, koji se dobija od prženih listića zelenog čaja, izuzetno je bogat kalcijumom, sadrži vitamine A, B1, B2, B3, C i gvožđe. Njegova korisnost posebno se ističe kod žena u menopauzi i osoba koje pate od osteoporoze.

Konstantnom upotrebom može se postići ravnoteža u kiselosti želuca i poboljšati funkcija crevne flore, što doprinosi boljem varenju.

Preporučuje se konzumiranje ovog čaja dvadesetak minuta nakon obroka kako bi se maksimalno iskoristile njegove blagodeti.

Zbog svoje sposobnosti da ubrza metabolizam, banča čaj često se preporučuje u programima za mršavljenje. Zahvaljujući flavonoidima koje sadrži, redovno konzumiranje ovog čaja može doprineti bržem sagorevanju masti.

Osim toga, zbog snažnog antioksidativnog dejstva, ovom čaju se pripisuju lekovita svojstva. On efikasno eliminiše bakterije iz organizma i pomaže u detoksikaciji tela, što ga čini korisnim i za ljude koji koriste veliku količinu lekova.

Takođe, može biti od pomoći kod infekcija u usnoj duplji i paradontoze.

Studije su pokazale da redovno konzumiranje zelenog čaja može smanjiti rizik od određenih vrsta raka, kao što su rak jajnika, jednjaka, pankreasa i bešike.

Takođe, zbog antioksidativnog i protivupalnog dejstva, smatra se da može pružiti zaštitu od Alchajmerove bolesti i drugih neurodegenerativnih oboljenja povezanih sa starenjem.

Osnovni sastojci zelenog čaja, uključujući kofein, tanin, esencijalna ulja i vitamine, zajedno deluju harmonično na ljudski organizam. U Japanu, ispijanje čaja je deo kulturnog identiteta, a ceremonija čaja predstavlja iskustvo za sva čula, telo i duh.

Priprema banče je umetnost sama po sebi.

Prstohvat čaja preliven sa vodom temperature oko 80 stepeni Celzijusa treba ostaviti da odstoji poklopljeno 3-5 minuta kako bi se postigao najbolji ukus i kvalitet napitka.

Važno je napomenuti da suviše vruća voda može uništiti dragocene lekovite sastojke čaja, pa se preporučuje korišćenje vode niže temperature. Tradicionalno, japanskim zelenim čajevima se ne dodaje ni mleko ni šećer.

Sastav ovog čaja čini 100% organski listići zelenog čaja, pružajući autentično i prirodno iskustvo sa svakim gutljajem.

Pakovanje 50g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top