Diet džem od šipurka 300g Artfood

420 RSD

Diet Džem od Šipurka: Prirodno Zdravlje bez Šećera

Diet Džem od Šipurka: Prirodno Zdravlje bez Šećera

Jedinstveni Ukus i Zdravstvene Prednosti Šipurka

Diet džem od šipurka bez šećera proizveden je od najfinijih plodova voća, zaslađen fruktozom. Ovaj džem pruža jedinstveni ukus sa 30% manje kalorija u odnosu na tradicionalni džem, što ga čini pogodnim za dijabetičare i osobe na niskokaloričnim dijetama. Pasterizovan bez glutena, bez dodatka konzervanasa, boja ili aroma, predstavlja prirodan i zdrav izbor za svakodnevnu ishranu.

Nutritivni Sastav i Zdravstvene Prednosti Šipurka

Šipurak je bogat izvor vitamina C, koji je ključan za jačanje imunološkog sistema i zaštitu ćelija od oksidativnog stresa. Pored vitamina C, šipurak sadrži i druge važne vitamine i minerale, kao što su provitamin A, vitamini iz B grupe, vitamin K, vitamin P, PP, i B2. Ovi vitamini igraju ključnu ulogu u održavanju opšteg zdravlja, podržavajući funkcije nervnog sistema, koagulaciju krvi, i metaboličke procese.

Stabilnost Vitamina C i Dodatne Hranljive Materije

Jedna od značajnih karakteristika šipurka je stabilnost vitamina C, koji ostaje prisutan i stabilan čak i nakon kuvanja. Osim vitamina, šipurak je bogat pektinom, taninima, flavonoidima, proantocijanidima, karotenom, limunskom i jabučnom kiselinom. Ove supstance doprinose zdravlju probavnog sistema, smanjuju upale i pružaju antioksidativnu zaštitu.

Mineralni Sastav i Njegove Prednosti

Šipurak je bogat mineralima kao što su gvožđe, kalijum, fosfor, natrijum, sumpor i magnezijum. Gvožđe je neophodno za proizvodnju hemoglobina i transport kiseonika kroz telo, dok kalijum pomaže u regulaciji krvnog pritiska i funkciji mišića. Magnezijum igra ključnu ulogu u stotinama enzimskih reakcija, uključujući sintezu proteina i regulaciju nervnog sistema.

Sastav :

Šipurak pire (60 %), fruktoza (38 %), voda, sredstvo za želiranje ( pektin ), regulator kiselosti ( limunska kiselina ), tri-kalcijum citrat. Sadržaj ukupne suve materije od 40-45 %. Proizvedeno od min 56 g voća na 100 g gotovog proizvoda.

Nuritivna vrednost na 100g:

Energetske vrednosti 782.75kJ/184.25kcal

Proteini 0.75g

Masti 0.25g

Ugljeni hidrati 44g

Pakovanje 300g Artfood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top