Nega lica i tela

Nega lica i tela rirodnim proizvodima za lepotu, sjaj i prirodni izgled zdrave i negovane kože. Kada jednom uvidite sve prednosti koje imaju prirodni proizvodi možda ćete ipak poželeti da usvojite novi način života i da deo njega bude prirodna kozmetika.

Kako bi prilagodili kozmetiku tipu kože lica i godinama starosti, važno je znati kakvu kožu imate. Većina ljudi smatra da dobro poznaje svoju kožu, međutim svakodnevno korišćenje krema, gelova, sredstava za čišćenje i tonika može je isušiti ili doprineti dodatnom lučenju sebuma usled čega lice postaje masnije..

Tipovi kože:

Masna koža

Masna koža je čvrsta i debela sa vidljivim porama, sporije stari, a bore se kasnije pojavljuju. Međutim, zaštitni film, koji nastaje usled više lučenja kožne masnoće iz žlezda, a koja, kada dođe u dodir sa prašinom i prljavštinom koje padaju na kožu, dovodi do zapušavanja pora i pojavljuju se crne tačke – miteseri, odnosno komedoni.

Ukoliko nega masne kože nije adekvatna može doći i do upale i stvaranja akni. Takva koža ne zahteva čestu dodatnu hidrataciju, osim u letnoj sezoni.

Mešovita koža

Mešovita koža poznata je po T zoni – čelo, nos i brada su masni, dok su obrazi, predeo oko očiju i na vratu suvi. Takvu kožu potrebno je ponekad tretirati različitim kremama i tonicima, jer ona na različitim delovima lica zahteva drugačiju hidrataciju.

Suva koža

Suva koža je nežna, tanka, brže stari i na njoj se ranije pojavljuju bore. Ponekad dolazi i do perutanja kod takvog tipa kože, a zbog nedostatka zaštite (zaštitnog sloja masti), teže podnosi temperaturne promene.

S obzirom na to da je tanka, vidljiviji su kapilari koji su skloni pucanju. S druge strane, na suvoj koži ređe se pojavljuju bubuljice, ali lako puca i može biti gruba na dodir. Takvu kožu važno je tretirati kremama koje hidriraju lice i obratiti pažnju na to da sredstva za čišćenje ne sadrže alkohol

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top