Masaža lekovita ulja i glina

Masaža, lekovita ulja i glina su prirodni preparati.Tokom masaže, moćni, lekoviti esencijalni molekuli ulja prolaze kroz krvnu-moždanu barijeru, imajući duboke efekte na um i telo. Pre svega ima veliki uticaj na mišićni sistem.

Laganim pokretima i istezanjem mišićnog tkiva, ovaj vid terapije pomaže kod smanjenja grča, kao i uklanjanja naslaga nečistoća. Ono što je manje poznato je da masiranjem jačamo i kosti na taj način što se poboljšava cirkulacija krvi i limfe u mišićima, što dovodi do bolje cirkulacije u kostima i njihovoj boljoj ishrani, a masiranje kod ukočenosti i bolova zglobova je takođe široko rasprostranjeno.

U predela leđa i pluća podstiče se aktivnost respiratornog sistema i na ovaj način moguće je podstaći bronhijalne sekrete da izađu iz pluća.

Takođe je poznato da masaža ima veliki značaj za normalan rad digestivnog sistema jer pospešuje eliminaciju otpadnih materija i stimuliše izlučivanje digestivnig sokova iz jetre, pankreasa, želuca i creva.

Odlična terapija za abdomen i leđa je dobra terapija za urinarni sistem jer podstiče rad bubrega, a takođe je izuzetno povoljna i za funkciju reproduktivnog sistema i ublažavanje menstrualnih problema.
S obzirom na to da sve dolazi iz mozga, najvažniji efekat ima na nervni sistem.

Ulja utiču na brojne biološke faktore, uključujući otkucaje srca, nivo stresa, krvni pritisak, disanje i imunološku funkciju”. Direktno utičući na limbički sistem mozga, oni mogu da transformišu kako um i telo.

Etarska ulja reaguju na emocije, bol, raspoloženje,  zadovoljstvo.

Čineći ih neverovatno moćnim u dopunjavanju ove terapije kako bi se oslobodili stresa, ublažili bol i doneli opuštanje.

Glina

Adsorpcionim i jonoizmenjvačkim dejstvom čisti krv i eliminše toksične i biološki nedegradabilne materije. Time vrši prečiščavanje jetre. Mogu je koristiti svi uzrasti. Rešava probleme akutnih hemoroida, debelog creva, efikasna kod candide albicans.

Preventiva od najezde virusa i neželjenih infekcija koje su najčešća posledica preterane upotrebe antibiotika (hrana, kapsule, injekcije). Stvara uslove za normalnu miklofloru crevnog trakta.

Lokalizuje akutne stomačne i ulkusne tegobe. Značajna kod klimaterijuma i naleta toplote. Pijenje gline dugoročno ublažava bolove kod artritisa i gihta

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top