Organski zasladjivači

Organski zasladjivači imaju sertifikat nacionalni Organic. Ne utiču loše po naše zdravlje već imamo i višestruku korist od njih. Oni imaju nizak glikemijski indeks. Zbog toga se sporo apsorbuju u krv i ne dovode do naglih skokova nivoa glukoze. Prirodna su i idealna zamena za beli i smeđi šećer.

Agave šećer

Donosi iste dobrobiti kao i agava sirup. Ima nizak glikemijski indeks (oko 17) i lako se rastvara. Zahvaljujući niskom glikemijskom indeksu, uz prethodnu konsultaciju sa svojim lekarom, mogu ga koristiti i dijabetičari ali i svi koji nastoje da nivo šećera u krvi drže pod kontrolom. Odličan je za sve vrste kolača, peciva i može da zameni šećer u svim receptima.

Crna melasa

Za zdravlje je melasa jako dobra jer sadrži više antioksidanasa od ostalih zaslađivača, osim naravno meda. Ako je uvedete u vašu svakodnevnu ishranu rešićete mnoge zdravstvene probleme. Odličan je izvor energije i smanjuje malaksalost, ali i nervnu napetost. Ne brinite za gojaznost, jedna kašika ovog sirupa ima samo 60 kalorija.

Preporučuje se i deci i trudnicama. Naravno, uvek se predlaže umerena konzumacija, što zbog udela saharoze u njoj, što zbog kalorija.
Kokosov sirup

Kokosov sirup sadrži malu količinu fruktoze.

Kod meda je ogroman problem kvalitet, opšte poznat na svetskom nivou. Dodatno, puno ljudi je alergično na med, vegani ga ne koriste u ishrani, i med je toksičan na visokim temperaturama pa nije pogodan za vruće napitke ni poslastice koje se peku.

Kokosov sirup je potpuno bezbedan na visokim temperaturama, nije alergen i 100% je veganski. Detalje o ovome pronaći ćete u odeljku ‘Zašto je kokosov sirup i kokosov šećer jedan od najboljih zaslađivača’.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top