Lekovite gljive

Lekovite gljive imaju značajnu ulogu u lečenju teških bolesti pa čak i kancera. Mogu se koristiti i kao preventivno sredstvo za imunitet. Imaju antibakterijsko i antivirusno dejstvo. Štite ljudski organizam od jonizujućeg zračenja i imaju niz drugih zdravstvenih prednosti.

Dokazano je da ove pečurke u visokom procentu utiču na povećanje imuniteta, jer podstiču produkciju interferona u ljudskom organizmu, zatim interleukina 1 i interleukina 2, a preko njih makrofaga, velikih ćelija-ubica tumora.

Takođe čiste jetru, bubrege, krvne sudove, učestvuju u regeneraciji bronhijalnog epitela, pomažu u lečenju šećerne bolesti, reume i arterioskleroze.

Doktrina orijentalne medicine se zasniva na uspostavljanju ravnoteže između prirode i ljudskog organizma.

Deluju se na jačanje zdravih delova organizma, koji zatim započinju borbu protivu bolesti. Uspostavljajući ponovo izgubljenu prirodnu ravnotežu, čovek dobija bitku i sa najopakijim bolestima današnjice.

Najlekovitije su:

Cordyceps Sinensis ( kordiceps )

Ganoderma Lucidum ( Reiši pečurka )

Coprinus Comatus ( koprinus )

Shiitake ( šitake pečurka )

Astragalus

Hericium Erinaceus  ( lavlja griva )

Coriolus Versicolor ( ćuranov rep )

Ganoderma Lucidum (reiši) – stopa kočenja iznosi 98,5 %, s potpunim povlačenjem tumora u 4 od 5 slučajeva (kod nekih komponenti stopa kočenja iznosi do 100 %, s potpunim povlačenjem tumora u svim slučajevima), itd.

Posebno je značajno istaći da pojedini antitumorni agensi deluju ne samo na primarne tumore, nego i u visokom stepenu koče pojavu i razvoj metastaza.

Problem metastaza i jeste glavni predmet istraživanja današnje savremene medicine jer ni najsavremeniji uređaji snimanja ćelija ne mogu da primete najsitnije promene u začeću pa se pribegava i dalje zračenju, hemoterapiji i citostaticima koji uništavaju i zdrave i maligne ćelije.

Reiši se i tu pokazala kao izuzetan dodatak tim terapijama jer vraca iscrpljen organizam u normalu kako bi izdržao navedene terapije.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top