Lekoviti dodaci ishrani

Lekoviti dodaci ishrani zahvaljujući svom bogatom izvoru fitohemijski materija. Imaju zdravstveno dokazano pozitivno delovanje na organizam, na primer sposobnost ublažavanja upale. Takođe i smanjenje rizika od nekih bolesti.

Biljke su prvi lek koji je čoveku uvek bio i biće dostupan. Lečenje biljem je oduvek imalo i imaće važno mesto u životu čoveka.

Lečenje biljem počelo je jos pre 16000 godina.

Kolevka biljne medicine je Kina a poznato je da su stari Babilonci pre 5000 godina spravljali biljne tablete u kombinaciji sa glinom. 600 godina p.n.e.

U kozmeticke svrhe biljke su u upotrebi vec 7000 godina. Rimski lekar Galen, zapisao je recept biljne kreme za lice, jos pre 1800 godina, koji i danas čini osnovu svih savremenih krema. Biljke su moćni lekovi, činjenica je da one čine osnovu mnogih savremenih lekova, od aspirina pa dokle god možete da zamislite.

Često ne kostaju nista a pomažu mnogo. Tradicionalna medicina tvrdi da biljke mogu da izleče sve bolesti samo ako se pravilno upotrebe.
One oduvek pobuđuju veliko interesovanje.

Rastu svuda oko nas, lako se uzgajaju i prerađuju, ne zagađuju i nisu opasne za okolinu, a što je najvažnije – mnogo manje štete od mnogih veštačkih sastojaka, a koje nalazimo u skoro svim lekovima, kozmetičkim preparatima i vestačkoj hrani.

Predstavlja pravi dar prirode. Danas je u upotrebi oko 10 000 vrsta biljaka a istraživanja o njihovim lekovitim svojstvima se vrše gotovo neprekidno u svim krajevima sveta. Prirodni proizvodi za skidanje masnoća u krvi, protiv bolova, za krvnu sliku.

Veoma su korsisni kod osteoporoze, visokog pritiska, za vegansku ishranu, protiv alergije i još mnogo toga….

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top