Glina

Glina ima veliku moć apsorpcije, ona upija, drenira i izbacuje nečistoće iz tela. Ona je jedan od prirodnih lekova koji efikasno i brzo čiste organizam. Sama po sebi ima adsorpciona svojstva, mogućnost razmene jona, koloidni i kapacitet bubrenja, reološke osobine, dispregovanja u vodi i mnoge druge.

Ovim osobinama i prednostimaglina nalazi svoju biološku primenu, uključujući farmaciju, kozmetiku, veterinu, biomaterijale, biosenzore, gde predstavlja kako aktivnu supstancu tako i pomoćnu supstancu.

Kada se pomeša sa vodom ona bubri, čime nastaje gel. Taj gel sadrži silicijum koji se jedan od gradivnih elementa ljudskog tela. On služi u organizmu i zadužen za mnoge procese u organizmu. Tako i gel prolazeći kroz organizam vrši razmenu jona minerala, vezuje štetne materije i toksine.

Pri tom nadomešćuje minerale iz svog sastava, koji pozitivno deluju na organizam.

Takođe je i emulgator (može vezati vodu i ulje istovremeno). To joj omogućava da kada se koristi na koži kao prirodna maska za lice vezuje višak masnoće sa kože.

Kada gel na koži zasušuje dolazi do izazivanja pojačane cirkulacije i protoka krvi, tako da tretirani deo time hrani kožu i samim tim isceljuje rane, akne i ostale nepravilnosti na koži.

Naučno su potvrđena antibakterijska delovanja gline, koja ima moć da apsorbuje pojedine bakterije poput Ešerihije koli (Escherichia coli).
U jednom od mnogih istraživanja je dokazano da ako je potopljena u vodi na telesnoj temperaturi u roku od 24 časa uništava širok spektar bakterija.

To antibakterijsko dejstvo je rezultat fizičke i hemijske interakcije bentonita sa bakterijama tako što ulazi u ćeliju i dovodi do pucanja ili je izgladnjuje što dovodi do uništenja bakterija.

Njen osnovni aktivni sastojak gline je hidratisani aluminijum-silikat, poznat po antivirusnom dejstvu.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top