Proteinski dodaci ishrani

Proteinski dodaci ishrani su prirodni proizvodi namenjeni sportistima i osobama na dijeti. Takodje se koriste u veganskoj ishrani. Namirnice bogate proteinima grade mišiće i pomažu u gubitku kilograma, ali i doprinose da se osoba oseća sito nakon jela.

Proteinski dodaci predstavljaju proizvode koji pružaju dodatni izvor proteina za ljude koji žele da povećaju unos ovog hranljivog materijala.

Oni se često koriste od strane sportista i rekreativaca kako bi podržali mišićni rast i oporavak nakon treninga. Proteinski suplementi dolaze u različitim oblicima, uključujući whey protein, kazein, soju, i biljne proteine. Važno je odabrati proizvod koji odgovara individualnim ciljevima i potrebama, uz konsultaciju sa stručnjakom za ishranu

Sadrže esencijalne i neesencijalne aminokiseline.

I dok neesencijalne amino kiseline telo proizvedi samostalno, esencijalne se unose hranom.

Oni su gradivni blokovi mišića i celog tela. Kao što se čvrsta građevina ne može napraviti lošim materijalom, tako isto je važno koje koristite da svoj unos ovih namirnica dopunite do potrebnog nivoa.

Što manje ima esencijalnih amino kiselina u njima oni imaju manju moć da podrže obnovu, oporavak, rast mišića i postizanje željene sportske forme.

Ako ste vegan ili vegeterijanac

Biljni proteini mogu u velikoj meri poboljšati vaš unos aminokiselina posebno ako se bavite sportom. Njihov sastav koji je baziran na biljkama, potpomaže rast mišića i održanje mišićne mase.

Asortiman proteina:
  • Whey natural
  • Whey ( vanila, čokolada, jagoda, nugat )
  • Protein graška, suncokreta, bundeve, lana, kokosa i soje
  • Protein barovi 33% Go On
  • Energy barovi
  • Biljne proteine
  • Proteinski pločice
  • Bademov puter i krem

Whey protein pomaže kod dobijanja mišićne mase!

Treniranje pomaže u trošenju viška masti iz organizma, a visoko proteinska ishrana unapređuje efekat treninga. Proteinska ishrana pomaže izgradnju mišića pomoću aminokiselina koje sadrži, zato Whey spada u najbolje graditelje mišića.

Najbrže se razlaže od svih proteinskih dodataka. Amino kiselinski sastav se razlaže čim se nađe u organizmu i absorbuje se u krvotoku. Krv prenosi ove aminokiseline do mišićnog tkiva i pokreće proces dalje izgradnje mišića.

Konzumiranjem proteinskih dodataka ishrani posle treninga oni pospešuje protok krvi ka podlakticama, ovo pospešuje dopremanje nutrijenata potrebnih za izgradnju mišića i osnažuje oporavak nakon treninga.

Whey protein pospešuje izgradnju novih proteina u organizmu za 70%.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top