Granola

Granola, za one koji ne znaju, je hrskavi musli koji skoro svi volimo. Musli sa orašastim plodovima obogaćen je mešavina ovsenih pahuljica glaziranih medom i orašastih plodova (badema, lešnika, oraha i šumskog voća). Musli je bogat dijetetskim vlaknima i nezasićenim masnim kiselinama.

Sastoji se od pečenih zrna žitarica, orašastih plodova, suvog voća i slatkog zgušnjivača poput meda ili javorovog sirupa. Ovaj hranljivi mešavina pruža obilje korisnih nutrijenata i energije, čineći je omiljenim izborom za ljude svih uzrasta.

Glavni sastojci granole:

su obično ovsene pahuljice, bademi, orašasti plodovi poput oraha, lešnika ili indijskog oraha, kao i suvo voće kao što su brusnice, grožđice ili suve šljive.

Ovi sastojci su bogati vlaknima, proteinima, zdravim mastima i antioksidansima, čineći granolu hranljivim i korisnim za celokupno zdravlje.

Obično se pravi pečenjem smese sastojaka u rerni dok ne postane hrskava i zlatno smeđa.

Nakon pečenja, granolu možete konzumirati kao samostalan doručak, dodatak jogurtu ili mleku, ili kao sastojak u raznim receptima poput energetskih kuglica, pločica ili kolačića.

Osim što je ukusna, takođe veoma praktična za konzumaciju jer lako možete pakovati granolu i nositi sa sobom kao zdrav međuobrok tokom dana. Njena visoka hranljiva vrednost i dugotrajna zasićenost čine je idealnim izborom za ljude koji vode aktivan način života i žele da održe zdravu ishranu.

Bogata je proteinima i vlaknima koji oboje doprinose sitosti.

Sastojci visokog proteina u granoli mogu obuhvatati orašaste plodove, poput badema, oraha i indijskih oraha, semenke poput konoplje, bundeve i susama.

Uz to, hrana bogata vlaknima poput zobi, orašastih plodova i semenki usporava pražnjenje vašeg želuca i povećava vreme probave. To vam može pomoći da se duže osjećate sitim. Predstavlja zdrav izbalansiran obrok za sve one koji brinu o svom zdravlju.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top