Lešnik pečeni 100g

179 RSD

Ako lešnik se redovno konzumira, može da snizi pritisak, a dobar je i kao antioksidans.

Lešnik pečeni 100g

Pečeni lešnik je fantastičnog ukusa pa je idealan kao dodatak poslasticama, kašama, sladoledu…

Lešnik je bogat nezasićenim mastima koje su korisne za kardiovaskularni sistem.Sadrži neverovatan izvor minerala (magnezijum, fosfor, cink, bakar, gvožđe, kalcijum). Jedna od energetski najvrednijih namirnica.

Pečeni lešnici mogu poslužiti kao zdrava grickalica.

Pored konzumiranja jezgra, u lečenju (ali i prevenciji) od žutice, upale pluća i niskog pritiska koriste se i cvetne rese sa leske, ali i kora i lišće leske, iz kojih se dobija lekoviti tanin. Bogati su proteinima i vitaminima iz B grupe, posebno vitaminima B6 i B1.

Oni su važni za mišićnu masu, energiju, jačanje koncentracije i celokupnog nervnog sistema. U plodu leske ima i vitamina A koji povoljno deluje na kožu, kosu, jača zube i pospešuje imunitet. Vitamin E održava vitalnost kože i povoljno utiče na krvne sudove, pa samim tim čuva i srce.

Sadrže Omega 3 i Omega 6 kiseline koje održavaju vitalnost organizma. Ako se lešnik pečeni redovno konzumira, može da snizi pritisak, a dobar je i kao antioksidans.

Lešnici su u energetskom smislu izuzetno vredna namirnica, pa se preporučuje sportistima i mladima, a starijim osoba koristan je kao preventiva od srčanog udara i za održavanje vitalnosti.

Bogati su nezasićenim mastima koje su korisne za kardiovaskularni sistem. Velika koncentracija oleinske kiseline .

Bogatstvo kalcijuma i mastima snižava LDL, odnosno loš holesterol, magnezijuma reguliše kontrakciju srčanog mišića i na taj način smanjuje mogućnost infarkta i drugih oboljenja izazvanih nepravilnim radom srce.

Oko sto grama lešnika može da zadovolji 86 odsto preporučenog dnevnog unosa vitamina E. Vitamini K i F utiču povoljno na metabolizam, rast kose i zdravlje kože.

Jezgro lešnika sadrži izuzetno visok procenat visoko kvalitetnih, lako svarljivih materija. Bogat je proteinima i vitaminima B grupe, a posebno vitaminima B6 i B1.

Takodje se nalazi u plodu leske, deluje povoljno na kožu, kosu, jača zube, kao i većinu untrašnjih organa, ali, najbitnije, jača imunitet organizma. Buduće mame, naročito ako su vegetarijanke, dodatnu količinu kalcijuma mogu da dobiju iz iz badema, lešnika, oraha, kikirikija, pistaća.

Napomena:

imamo u ponudi uvek sveže pečene mlevene lešnike.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost kcal 691

Masti 61g

Zasićene masne kiseline 5g

Ugljeni hidrati 9g

Šećeri 2g

Vlakna 9g

Proteini 16g

So 0.1g

Lešnik pečeni 100g rf

Zemlja porekla Srbija

Original pakovanje 3kg

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top