Puter od lešnika

Puter od lešnika je izuzetnog ukusa a posebno je bogat oleinskom masnom kiselinom. Odličan izvor zdravih masti, minerala i vitamina. Ujedno je odlična namirnica za vegane i vegetarijance, kao i za sve osobe koje vode računa o svom zdravlju.

Puter je napravljen od čistog zrna lešnika, bez ikakvih dodataka, kao što su rafinisani šećer, hidrogenizovane masti, aditivi ili konzervansi.

Sadržaj njegovih zdravih masnoća ne treba da vas brine, jer su to zdrave masti. Odličan je izvor minerala, poput gvožđa i cinka.

Bogat je biljnim proteinima, zdravim mastima, mineralima, vitaminom E  i mnogobrojnim fitonutrijentima, i pogodan za keto ishranu i dijabetičare, zbog jako niskog udela ugljenih hidrata i prirodnih šećera. Prisustvo velike količine omega-6 masnih kise, vitamina E, mangana i antioksidanata čini ih veoma korisnim za zdravlje srca.

Nutricionisti preporučuju upotrebu putera od lešnika u ishrani dijabetičara, kao zamenu za slatke kremove, pa čak i kao prevenciju srčanih oboljenja u kombinaciji sa ribom, belim lukom, crnim vinom i svežim povrćem.

Osim kao namaz idealan je dodatak poslasticama, kuvanim jelima i sosovima. Izdvajanje ulja na površini namaza je uobičajena pojava. Namaz izmešati pre upotrebe.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top