Organski džem od drenjina 200g Nisha

370 RSD

Plod drena sadrži antioksidanse koji štite od slobodnih radikala.

Organski džem od drenjina 200g

Organski džem od drenjina je veoma ukusan, zdrav i hranljiv namaz.

Sastav:

Šumske drenjine (60%), koncentrisani voćni sok od jabuke, rektifikovani koncentrisani sok od grožđa, sredstvo za želiranje: pektin.

Dren je vrlo efikasan u lečenju mnogih bolesti kao što su: anemija, boginje, bolesti bubrega, dijabetesa, hemoroida, lečenju grla i kod zarastanja rana.

Plod drenjine sadrži antioksidanse koji štite od slobodnih radikala. Takođe sadrži i antocijane koji imaju protivupalno dejstvo kao i antioksidaciono.

Dren pomaže i kod tegoba sa crevima kao što su: upala debelog creva, bolest probavnog trakta, dijareja i krvarenja polipa. Dren je izuzetno bogat taninom, pektinom i organskim kiselinama. Ti sastojci su ono što ga čini posebnim, pored vitamina i minerala koje ima.

Tanin je jedinjenje koje se nalazi u mnogim biljkama gorkastog ukusa. Utiče na skupljanje krvnih sudova i samim tim je odličan za zaustavljanje krvarenja.

Pektin je oblik ugljenog hidrata i nalazi se u korama biljaka i posebno plodovima voća. On vezuje holesterol i zato se smatra da je dren dobar kod osoba koje imaju povišeni nivo holesterola.

Pored toga vezuje ugljene hidrate i smanjuje nivo šećera. Organske kiseline se nalaze uglavnom u biljkama. Deluju poput diuretika i služe za čišćenje organizma pa samim tim i izbacuju toksine iz naših tela.

Napomena:

Pogodan za vegetarijansku ishranu .

Proizvedeno od 60g voća na 100g proizvoda.

Bez dodatog šećera. Sadrži prirodno prisutne šećere.

Nakon otvaranja čuvati u frižideru i potrošiti u roku od 3 dana.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska Vrednost Kcal 188

Energetska Vrednost KJ 778

Masti 0g

Mononezasićene masti 0g

Polinezasićene masti 0g

Zasićene masti 0g

Ugljeni hidrati 46g

Šećeri 37g

Vlakna 0g

Proteini 1g

Pakovanje 200g Nisha

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top