Crni pirinač organski Beyond 500g

590 RSD

Crni pirinač ima više minerala od ostalih vrsta pirinča i dobar je za hladnije dane zato što uspeva da zadrži toplotu u unutrašnjosti tela. Ima diuretička svojstva i dobar je za bubrege i bešiku.

Crni pirinač organski Beyond 500g

Organski crni pirinač je izuzetno bogat biljnim vlaknima, čime se izdvaja među svim vrstama pirinča. Ne sadrži gluten, što ga čini idealnim za osobe sa intolerancijom na gluten, a visok sadržaj vlakana pomaže u održavanju zdrave telesne težine.

Sastav:

Crni pirinač organski gajen

Istraživanja sa Državnog univerziteta Luizijane ukazuju na to da kašika crnog pirinča sadrži više zdravih antioksidanasa, poznatih kao antocijani, nego kašika borovnica, kao i više vitamina E i vlakana.

 Koristi za zdravlje uključuju:

  1. Poboljšanje varenja: Visok sadržaj biljnih vlakana i vitamina E pomaže u sprečavanju zatvora, nadimanja i drugih problema sa varenjem.
  2. Detoksikacija organizma: Zbog visoke koncentracije antioksidanasa, pomaže u eliminaciji štetnih toksina iz jetre.
  3. Podrška redukcionim dijetama: Biljna vlakna pružaju dugotrajan osećaj sitosti, smanjujući potrebu za unosom kalorija.
  4. Zdravlje srca i krvnih sudova: Redovna konzumacija crnog pirinča doprinosi smanjenju aterosklerotičnih naslaga u arterijama, što je korisno za prevenciju srčanog i moždanog udara.
  5. Antikancerogena svojstva: Istraživanja su pokazala da sadrži sastojke koji mogu ometati širenje određenih vrsta raka, što ga čini korisnim dodatkom ishrani za prevenciju ove bolesti.

Način pripreme:

Možete kuvati, peći u rerni ili pripremati sa mlekom kao sutlijaš kao i svaki drugi pirinač. Iako mu je boja prilikom kuvanja neobična, prelazi iz crne u tamno ljubičastu, krajnji rezultat je ukusan obrok. Ovaj pirinač zahteva više vode nego običan, pa je preporučljivo koristiti šest puta više vode u odnosu na količinu pirinča.

Nutricionisti savetuju da crni pirinač kombinujete sa namirnicama bogatim proteinima. Zbog visoke koncentracije vlakana, nije potrebno dodavati povrće, a druge žitarice se ne preporučuju zbog visokog sadržaja ugljenih hidrata. Dovoljno je dodati jednu kašiku crnog pirinča kao prilog mesu ili ribi kako biste uneli sve potrebne hranljive sastojke.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1500kJ/357kcal

Ukupne masti 1g

Ugljeni hidrati 72g

Vlakna 1,5g

Proteini 10g

So 0g

Zemlja porekla Tajland

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top