Sitopaladi Čurna 60g GoodCare

1.380 RSD

Sitopaladi čurna je drevni ajurvedski biljni preparat koji pomaže kod kašlja, prehlade, astme, bronhitisa, upale pluća.Bezopasno i neškodljivo sredstvo, pogodno i za decu (prah se meša sa medom i ima prijatan ukus).

 

Sitopaladi Čurna 60g

Sitopaladi čurna je drevni ajurvedski biljni preparat koji pomaže kod kašlja, prehlade, astme, bronhitisa, upale pluća.Bezopasno i neškodljivo sredstvo, pogodno i za decu (prah se meša sa medom i ima prijatan ukus)

Ublažava suv kašalj i nadraženo grlo, rastvara sluz i podstiče iskašljavanje i otvara disajne puteve. Najbolja podrška kod virusnih infekcija i disajnih alergija. Ublažava suv kašalj i nadraženo grlo, rastvara sluz i podstiče iskašljavanje kod produktivnog kašlja.

Čurna uklanja začepljenost bronhija, jača imuni sistem, korisna kod zapušenih sinusa, kijavice, groznice, krvarenja iz nosa, probadanja u stopalima i dlanovima.

Podmlađuje telo, anti-alergen, bronhodilator. Isušuje višak sluzi iz tela, otvara disajne puteve, uravnotežuje životne sile…

Koje biljke sadrži i kako deluju:

Srž bambusa (čvrsta bela masa koja popunjava šupljinu trske) veoma je cenjena u ajur-vedi kao sredstvo za lečenje kašlja, groznice, tuberkuloze, astme i osećaja gorenja i preterane žeđi.

Srcevina bambusa deluje kardio-tonično i protiv-upalno, blagi je diuretik, čisti krv, smiruje vata i pita došu. Takođe se koristi i za kožne bolesti (uključujući i lepru). Istovremeno, bambus ishranjuje telo i povećava životnu silu i energiju, što je važno kod hroničnih bolesti i oslabljenih tkiva.

Pipali, odnosno dugi biber kako ga neki zovu, ima snažno stimulativno i zagrevajuće dejstvo.

U ajur-vedi se koristi kao stimulans, sredstvo za iskašljavanje, afrodizijak, protiv glista i gasova i za uništavanje ame (lepljivih telesnih toksina).

Za razliku od crnog bibera, on se koristi i kao rasajana, pre svega za pluća i kapha došu. Naročito je dobar kod hroničnih bolesti organa za disanje (astma, disajne alergije).

On pojačava svih 13 agnija (agni transformiše hranljive materije od želuca do svake ćelije), smiruje vata i kapha došu, jača mozak, smiruje nerve, poboljšava san, pročišćava šrote (meridijane, kapilare), jetru i slezinu.

Kardamon spada u najskuplje začinske biljke danas. U ajur-vedi je opisan još pre 5 000 godina.

Drevni tekstovi kažu da kardamon dobro deluje na limfu, krv, koštanu moždinu i nerve (mađa dhatu), smanjuje vata i kapha došu, ne remeti pitu.

Blagotvorno deluje na disajni, digestivni i nervni sistem i na krvotok. Kardamon je izvanredno sredstvo za jačanje probavne vatre, neutralisanje nadutosti i gasova, protiv gubitka daha i promuklosti.

Cimet je mnogima omiljen začin, slatkastog ukusa i tople energije. Ovo je odlično sredstvo za uravnoteženje vata doše, naročito za bolji protok krvi (vjana vata).

U ovu svrhu ajur-veda preporučuje mešavinu cimeta, kardamona i lovorovog lista. Cimet deluje na limfu, krv, mišićno tkivo, koštanu srž i nervno tkivo.

Ovo je odlično sredstvo za preznojavanje i razlaganje sluzi, naročito za osobe nežne telesne građe i male snage. Cimet jača srce, zagreva bubrege i jača Agni (oganj varenja).

Sitopala (sita), odnosno sirovi šećer naširoko se koristi u ajurvedskoj ishrani, ali i u pripremi različitih ajurvedskih preparata. On je sladak, težak, hranljiv i hladi.

Njegovo bitno svojstvo je da služi kao nosač lekovitih trava i donosi ih u dublja tkiva, do kojih je inače teško dospeti. Slično svojstvo imaju i med, maslo (ghi) i kravlje mleko.

Uravnotežava zagrevajuće delovanje pipalija, cimeta i kardamona, a istovremeno do najdubljih tkiva donosi njihova lekovita svojstva. Osim toga, jača i hrani pluća, pospešuje izbacivanje šlajma. Vekovima proveren dodatak ishrani za jačanje organa za disanje. Ajur-veda je naročito preporučuje kod kašlja, astme, bronhitisa, pneumonije, tuberkuloze…

Potpuno bezopasno i neškodljivo sredstvo, naročito pogodno za decu (prah se meša sa medom i dobrog je ukusa).

Sastav:

cimet, kradamon, pipalija, bambusove srcevin, sirovo šećer od trske.

Način upotrebe :

Doza:

2,5 g praha pomešajte sa dovoljno meda, koliko da se napravi pasta. Pojedite ovu pastu posle doručka i posle večere.

Pakovanje 60g GoodCare

Zemlja porekla: Indija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top