Tapioka perlice 1kg

1.100 RSD

Tapioka perlice 1kg

Tapioka perlice predstavljaju skrob koji se dobija od korena biljke kasava (Manihot esculenta). Kasava je biljka poreklom, kao i krompir, kukuruz, paprika. Iz Južne Amerike.

Danas, najveći proizvođači jestivog skroba od tapioke su Brazil, Nigerija i Tajland. Dakle, tapioka se gaji i u Južnoj Americi i u Africi i u Aziji. Ona je osnovna hrana i igra ulogu hleba mnogim narodima sveta.

Uputstvo za pripremanje:

Stavimo vodu u lonac da provri, zatim dodajmo perlice tapioke . Kuvamo ih svega dva do tri minuta. Zatim smanjimo vatru i pustimo da se kuvaju još oko deset minuta, sve dok perlice ne postanu providne. Dok se kuvaju, povremeno promešajmo da se ne zalepe ili zagore.

Sama tapioka ima neutralan ukus, i može da služi kao podloga i osnovna masa drugim jelima. Otvoreno pakovanje perlica tapioke čuvamo na prohladnom i suvom mestu. Izbegavajte direktno izlaganje sunčevoj svetlosti.

Uputstvo za pripremanje:

Priprema pudinga:

Dve kašike perlica umutiti u 1dl vode, staviti na laganu vatru do ključanja i mešati dok masa ne postane bistra. Dobijenu masu bogatiti raznim dodacima.

Sama tapioka ima neutralan ukus, i može da služi kao podloga i osnovna masa drugim jelima. Otvoreno pakovanje perlica tapioke čuvamo na prohladnom i suvom mestu. Izbegavajmo direktno izlaganje sunčevoj svetlosti.

Prirodno ne sadrži gluten

Pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top