Mleveni keks bez glutena 300g Aleksandrija

240 RSD

Mleveni Keks bez Glutena: Nutritivno Bogat i Lako Svarljiv

Mleveni Keks bez Glutena: Nutritivno Bogat i Lako Svarljiv

Mleveni keks bez glutena na bazi prosa je lako svarljiva poslastica bogata mineralima i vlaknima. Proso, kao osnovna komponenta, obiluje folnom kiselinom i esencijalnim masnim kiselinama, što ga čini idealnim za ishranu dece u razvoju i odraslih koji paze na zdravlje.

Koristi i Nutritivne Vrednosti

Bogata Nutritivna Vrednost:

Ovaj mleveni keks predstavlja odličan izvor vlakana, što podržava rad digestivnog trakta i ubrzava metabolizam. Sadržaj kalcijuma i fosfora doprinosi jačanju kostiju i prevenciji osteoporoze.

Esencijalne Masne Kiseline i Folna Kiselina:

Proso, kao osnovna komponenta, obiluje folnom kiselinom koja je ključna za mnoge funkcije organizma, uključujući sintezu DNK i ćelijsku deobu. Esencijalne masne kiseline prisutne u proizvodu podržavaju zdravlje srca i mozga.

Leucin za Mišiće i Kosti:

Keks je bogat leucinom, esencijalnom aminokiselinom koja je neophodna za sintezu proteina, rast mišićnog i koštanog tkiva, kao i za brže zarastanje rana. Ovo ga čini izvrsnim izborom za sportiste i osobe u procesu oporavka.

Lako Svarljive Belančevine:

Zahvaljujući lako svarljivim belančevinama, mleveni keks je odlična zamena za proteine životinjskog porekla, naročito za osobe koje prate vegetarijansku ishranu.

Zdravstvene Prednosti

Nizak Glikemijski Indeks:

Naš bezglutenski mleveni keks ima nizak glikemijski indeks, što ga čini pogodnim za osobe koje žele da spreče ili kontrolišu dijabetes. Nizak glikemijski indeks znači da ovaj proizvod neće izazvati nagle skokove šećera u krvi, što je važno za održavanje stabilnog nivoa glukoze.

Jačanje Imuniteta:

Bazni karakter ovog keksa doprinosi jačanju imuniteta i očuvanju opšteg zdravlja. Proso, kao alkalna namirnica, pomaže u održavanju ravnoteže pH vrednosti u telu, što može doprineti boljem zdravlju i smanjenju rizika od hroničnih bolesti.

Digestivno Zdravlje:

Visok sadržaj vlakana podržava zdravu probavu i može pomoći u prevenciji zatvora. Vlakna igraju ključnu ulogu u održavanju zdrave crevne flore i podržavaju redovno pražnjenje creva.

Upotreba i Priprema

Jednostavna Priprema:

Može se koristiti na različite načine. Kao samostalan obrok, dodajte ga toplom mleku ili vodi za brz i ukusan doručak ili užinu.

Uputstvo za Pripremu:

U 200 ml tople vode ili mleka, razmutiti oko 25g keksa. Promešati i spremno je za konzumaciju. Ova jednostavna priprema omogućava brzo uživanje u zdravom obroku, idealnom za decu i odrasle.

Naš bezglutenski Mleveni keks predstavlja nutritivno bogat i lako svarljiv proizvod, savršen za svakodnevnu ishranu. Sa svojim bogatim sastavom minerala, vlakana, esencijalnih masnih kiselina i proteina, ovaj keks doprinosi zdravlju i vitalnosti. Njegov nizak glikemijski indeks i podrška imunološkom sistemu čine ga idealnim izborom za sve koji žele da unaprede svoje zdravlje kroz ishranu.

Sastav:

brašno od prosa (60%), kukuruzno brašno, pirinčano brašno, šećer, biljna mast, sredstvo za dizanje testa (amonijum hidrogen karbonat), zgušnjivač (guar guma).

Upotreba:

U 200 ml tople vode ili mleka, razmutiti oko 25g keksa. Promešati i spremno je za konzumaciju.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1546,J / 368,5kcal

Proteini 5g

Ugljeni hidrati 56g

Masti 13g

Pakovanje 300g Aleksandrija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top