Ulje od koštice grožđa 1l Ybarra

1.299 RSD

Saržaj slobodnih masnih kiselina nije veći od 0,3% m/m i ne menja svoja nutritivna svojstva prilikom pripreme na visokim temperaturama.

Ulje od koštice grožđa 1l

Ulje od koštice grožđa ima blagotvorno dejstvo jer može da snižava krvni pritisak, leči vene i arterije, sprečava oštećenje ćelija od zračenja i trovanja, leči hemoroide, reguliše nivo HDL i LDL holesterola.

Semenke grožđa bogate su antioksidansima. U istraživanjima iz 1993 godine pokazano je da je kod ispitanika koji su trošili 43g ovog ulje dnevno, u roku od tri nedelje došlo do značajnog porasta HDL (,,dobrog holesterola’’) a sniženja LDL („lošeg holesterola“).

Izdvaja se po tome jer ne menja svoja nutritivna svojstva prilikom przenja (tačka ključanja je 200 stepeni). Idealan je odabir za prženje, i kao preliv za salate. Saržaj slobodnih masnih kiselina nije veći od 0,3% m/m.

Koštice grožđa su bogate antioksidantima

One pružaju veliku zaštitu organizmu od slobodnih radikala i sadrže veliku količinu vitamina C i betakarotena.

Pomažu u čišćenju krvnih sudova

Sastojci iz ovog semena mogu da čiste krvne sudove od štetnog sadržaja koji se zadržavaju od lekova i drugih supstanci. Upravo zbog toga, preporučuju se ljudima koji su izloženi riziku od bolesti srca jer stimulišu cirkulaciju i sprečavaju stvaranje ugrušaka.

Sprečavaju kancer

Zbog obilja antioksidanata, ne čudi što se ovo seme preporučuje u borbi protiv raka dojke, kože i prostate. One sprečavaju ostećenje ćelija koje povećava rizik od razvoja ove bolesti.

Smanjuju štetni uticaj duvana

Pasivni i aktivni pušači konzumiranjem ovog semena smanjuju štetan uticaj otrova koji se nalaze u cigaretama. Zahvaljujući sposobnosti da čiste krvne sudove, mnoge štetne materije ovo seme uspešno eliminiše iz organizma.

Deluju antibakterijski i protiv upala

Sastojci iz ovog semena mogu da spreče razvoj mikroba i neke vrste upala. Smanjuju simptome artritisa i dermatitisa, sinusitis i infekcije urinarnog trakta.

Sprečavaju prerano starenje

Zbog antioksidanata koje sadrži, ovo seme sprečava prerano starenje ćelija kože, organa, kao i tkiva i ćelija. Ako redovno konzumirate grožđe, vaše telo će biti podmlađeno i bez bora.

Štite pluća

Antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo, pomaže u borbi protiv alergija, jača i štiti pluća sprečavajući razvoj infekcija koje mogu da utiču na njihov rad. Pošto jačaju imunitet, smanjuju rizik od prehlade, gripa i drugih bolesti vezanih za respiratorni sistem.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija 3404kJ/828kcal

Masti 92g

od kojih zasićene 12g

mononezasićene 19g

polinezasićene 61g

Ugljeni hidrati 0g

od kojih šećeri 0g

Holesterol 0g

Vlakna 0g

Proteini 0g

So 0g

Pakovanje 1l Ybarra

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top