Heljdine pahuljice

Heljdine pahuljice su izvor ugljenih hidrata, vredne celuloze, vitamina i mikroelemenata. Obezbeđuje energiju za ceo dan. Heljda je izvrstan biljni izvor različitih nutrijenata – proteina, minerala, antioksidanasa i aromatičnih supstanci – koje pomažu u snižavanju krvnog pritiska.

Takođe sprečavanju pojave određenih vrsta raka, u kontroli dijabetesa, podstiču varenje, snižavaju nivo holesterola. Ojačavaju imuni sistem, eliminišu kamen u žuči, sprečavaju napade astme i olakšavaju opstipaciju i druge probleme sa varenjem.

Za dijabetičare:

Visok nivo dijetetskih vlakana u heljdi je sasvim sigurno jedan od razloga zašto su toliko dobre za dijabetičare. Vlakna značajno smanjuju nivo šećera u krvi i to rade prilično brzo – ponekad i u roku od par sati.

Kao druge cele žitarice, heljda je odličan izvor magnezijuma, koji je od vitalne važnosti za gotovo 300 enzima u ljudskom telu uključujući i one koji su vezani za iskorišćavanje glukoze i stvaranje i oslobađanje insulina. Dovoljno magnezijuma u organizmu smanjuje rizik od dobijanja dijabetesa tipa 2.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top