Heljdine pahuljice Slavuj bez glutena 500g

530 RSD

Heldine pahuljice su izvor ugljenih hidrata, vredne celuloze, vitamina i mikroelemenata.

Heljdine pahuljice Slavuj bez glutena 500g

Heljdine pahuljice bez glutena brenda Slavuj predstavljaju izvanredan biljni izvor raznovrsnih nutrijenata, uključujući proteine, minerale, antioksidanse i aromatične supstance, čineći ih izuzetno korisnim za svakodnevnu ishranu.

Heljda, kao integralna žitarica, obiluje vitaminima B kompleksa, gvožđem, bakrom i magnezijumom. Posebno se ističe sadržajem rutina, bioflavonoida od vitalnog značaja za zdravlje krvnih sudova i kapilarne mreže.

Osim toga, pomaže u snižavanju nivoa holesterola, jača imuni sistem, olakšavaju probavne smetnje i eliminišu kamen u žuči.

Jedno od ključnih svojstava heljde je sposobnost snižavanja nivoa šećera u krvi, zahvaljujući komponenti D-hiro-inozitol. Ovo je naročito važno za osobe s dijabetesom tipa 1, dok su istraživanja u toku kako bi se potvrdio efekat na dijabetes tipa 2.

Pored toga, heljda je bogat izvor magnezijuma, ključnog minerala za niz enzimatskih procesa u organizmu, uključujući metabolizam glukoze i regulaciju insulina. Osim što pružaju energiju, heljdine pahuljice su bogate dijetetskim vlaknima koja pomažu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi.

Priprema je brza i jednostavna.

Potrebno je samo preliti pahuljice toplom tečnošću po želji i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Mogu se dodati različiti sastojci poput voća, džema ili čokolade kako bi se doručak obogatio ukusom i nutritivnom vrednošću.

Uživanje u zdravom i hranljivom doručku nikada nije bilo lakše. Isprobajte ih danas i osetite sve prednosti koje donose vašem zdravlju i blagostanju.

Uputstvo za pripremu ukusnog i zdravog doručka, za 3 minuta:

Prelijte pahuljice u odnosu 1:2 (po vašem izboru: toplom vodom, toplim mlekom, pripodnim sokom, jogurtom…). Promešajte, i ostavite da odstoji 3 munuta (5-7 minuta ako prelivate hladnim napitkom). Pretvorite svoj doručak u topli dezert. Dodajte: banane, suvo ili sveže voće, džem, čokoladu, kockice netafinisanog šećera od trske.

Nutritivna vrednost na 100g:

Kalorije 1449kj 346kcal

Masti 2g

Ugljeni hidrati 74g

od toga celuloza 7g

Proteini 11g

Pakovanje 500g Slavuj

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top