Suva šljiva

Suva šljiva je pravo bogatstvo vitamina, minerala i antioksidansa koji podržavaju opšte zdravlje organizma. Bogata je vitaminima C, A, K i kompleksom B vitamina. Takođe sadrži i minerale poput kalijuma, magnezijuma, fosfora i bakra.

Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, suva šljiva je odlična za održavanje zdrave probave i prevenciju problema poput hemoroida.

Ona deluje kao prirodni laksativ zahvaljujući pektinu, pružajući prirodno i nežno rešenje za probleme s probavom, bez izazivanja navike ili lenjih creva.

Nadalje, suva šljiva je bogata kalijumom i elektrolitima, koji su ključni za regulaciju srčanog ritma, mišićne kontrakcije i održavanje zdravog krvnog pritiska. Takođe je izvrstan izvor gvožđa, čime podržava prevenciju anemije. Antioksidansi u njoj pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa.

Osim toga, suve šljive mogu imati pozitivan uticaj na zdravlje kostiju.

Takođe za regulisanje nivoa šećera u krvi i smanjenje rizika od određenih bolesti, uključujući i kardiovaskularne bolesti i određene vrste karcinoma.

Praktične su i lako dostupne, te ih možete koristiti kao zdrav međuobrok ili dodatak jelima poput žitarica, salata ili smutija. Dodavanjem suvih šljiva u vašu ishranu, ne samo da ćete unaprediti ukus svojih obroka, već ćete takođe uživati u njihovim brojnim zdravstvenim beneficijama.

Ne propustite priliku da uživate u ovoj ukusnoj i hranljivoj poslastici koja će vam pružiti vitalnost i blagostanje.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top