Suva šljiva bez koštice 100g

70 RSD

Suva Šljiva: Prirodni Lek i Ukusna Poslastica

Suva Šljiva Bez Koštice: Prirodni Lek i Ukusna Poslastica

Suva šljiva nije samo ukusna poslastica već i izuzetno korisna u očuvanju zdravlja probavnog sistema, srca, kostiju i mnogih drugih funkcija organizma. Evo zašto bi trebalo da uključite ovo suvo voće u svoju ishranu:

Laksativno Dejstvo za Zdravu Probavu

Suve šljive su prirodni lek za zatvor zahvaljujući svom laksativnom dejstvu koje stimuliše rad creva i olakšava varenje. One sadrže obilje biljnih vlakana i koncentrovani sorbitol, što ih čini efikasnijim od svežih šljiva u stimulisanju crevnog trakta.

Antioksidansi za Zdravije Telo

Bogatstvo antioksidansima čini suve šljive izuzetno korisnim u borbi protiv slobodnih radikala i poboljšanju varenja. Studije su pokazale da imaju istu količinu antioksidanata kao i borovnice, čineći ih dragocenim dodatkom ishrani.

Za Prevenciju Raka Debelog Creva

Visok sadržaj vlakana u suvim šljivama smanjuje rizik od razvoja raka debelog creva, dok posebna supstanca difenil-izatin olakšava pražnjenje creva i podržava zdravlje probavnog sistema.

Kalorično i Nutritivno Bogatstvo

Suve šljive su bogate vitaminima A, B i C, kao i mineralima poput gvožđa, kalcijuma i kalijuma. One pružaju energiju i hranljive materije koje podržavaju opšte zdravlje organizma.

Za Mršavljenje i Kontrolu Težine

Zbog visokog sadržaja biljnog šećera koji ublažava glad i brzo zasićuje, suve šljive su idealna poslastica za osobe koje žele da održe ili izgube težinu. One ne samo da su ukusne već i nutritivno bogate, pružajući podršku tokom procesa mršavljenja.

Zaključak

Suve šljive nisu samo slatka poslastica već i moćan saveznik u očuvanju zdravlja. Redovna konzumacija ovog suvog voća može poboljšati probavu, podržati srce, kosti, imunitet i mnoge druge vitalne funkcije organizma. Uključite ih u svoju ishranu kako biste iskoristili sve njihove blagodeti za zdraviji i vitalniji život.

Suva šljiva bez koštice je idealna kao dodatak za pite i baklave.

Nutritivna vrednost na 100g:

278 kalorija

Ugljenih hidrata je 66g

Biljnih vlakana 7g

Šećera 38g

Proteina 2g

Masti 0.4g

Kalijuma 732 mg

Kalcijuma 80 mg

Gvožđa 3.3 mg

Vitamina C 1.5 mg.

Pakovanje 100g rf

Zemlja porekla Srbija

Original pakovanje 5kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top