Suve šljive u čokoladi 200g

270 RSD

Poznata kao orijentalna poslastica naša sušena šljiva sa obronaka planine umočena je u najfiniju  tamnu čokoladu a kao vrhunac ukusa krasi je polutka zlatnog oraha.

 

Nema na zalihama

Suve šljive u čokoladi 200g

Suve šljive u čokoladi su naša tradiciionalna poslastica omiljena svima. Veoma cenjena kako kod nas tako i u svetu. Poznata kao orijentalna poslastica naša sušena šljiva sa obronaka planine umočena je u najfiniju  tamnu čokoladu .

Mnoga istraživanja su potvrdila da je suva šljiva izuzetno bogata antioksidansima, a pojedine studije tvrde da samo jedan plod šljive ima istu količinu antioksidansnih materija kao jedna šaka svežih borovnica , koje su inače veoma cenjene upravo zbog tog svojstva.

Suva šljiva je prirodan lek u borbi protiv zatvora.

Uz pomoć laksativnog dejstva stimulišu rad creva i organa za varenje. Zahvaljući svom sastavu poseduju mnoštvo biljnih vlakana i koncentrovanog sorbola, pa shodno tome imaju jači laksativni efekat od svežih šljiva. Takođe, one u sebi poseduju u malim količinama difenil – izatin, posebnu supstancu, koja olakšava rad i pražnjenje creva.

Shodno svemu navedenom, suve šljive kao i ostalo suvo voće zahvaljući bogatstvu vlakana koje poseduju, smanjuju rizik od razvića raka debelog creva.

Da biste pospešili probavu dovoljno je da konzumirate pet suvih šljiva na dan, a ukoliko imate problema sa zatvorom bilo bi poželjno da svaki dan pojedete 100 grama suvih šljiva. Ukoliko imate neredovno pražnjenje creva i hemoroide, dnevni unos od pet suvih šljiva u organizam ili konzumiranje kompota od suvih šljiva, mogu vam rešiti ovaj problem.

Sastav:

Tamna čokolada 70% ( kakao masa, kakao puter, šećer, emulgator sojin lecitin, sušena šljiva.

Alergeni:

Sadrži orašaste plodove.

Pakovanje 200g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top