Šveden bitter

Šveden bitter je tradicionalni biljni tonik koji ima dugu istoriju upotrebe u alternativnoj medicini. Ovaj tonik, čiji se recept prenosi generacijama, sastoji se od mešavine lekovitih biljaka koje se potapaju u alkoholu radi ekstrakcije aktivnih sastojaka. Među biljkama koje se često koriste u pripremi Šveden bitera su pelin, koren angelike, kamilica, ruzmarin, žuti senez i druge lekovite biljke.

Poznat po svojim brojnim zdravstvenim koristima. Pre svega, on se često koristi za poboljšanje digestivnog sistema.

Sastojci ovog tonika mogu ublažiti simptome kao što su nadutost, gasovi, gorušica i mučnina, te poboljšati apetit i varenje hrane. Osim toga, ima antiinflamatorna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upale u telu.

Pored benefita za digestivno zdravlje takođe se koristi za poboljšanje opšteg zdravlja.

Smatra se da ovaj tonik može pomoći u poboljšanju cirkulacije, olakšati simptome prehlade i gripa, te ublažiti bolove u mišićima i zglobovima. Takođe se koristi kao sredstvo za detoksikaciju organizma, pomažući u eliminaciji toksina iz tela i podržavajući zdravlje jetre.

Iako Sweden biter ima mnoge potencijalne koristi po zdravlje, važno je napomenuti da treba biti oprezan prilikom upotrebe ovog proizvoda.

Švedska grančica je biljna mešavina, poznata i kao švedski gorki tonik, koristi se za uravnoteženje metabolizma i jačanje prirodnih obrambenih mehanizama organizma, kao i za:
  • poboljšanje varenja i regulaciju probavnog sistema,
  • pružanje blagog sedativnog efekta za umirenje tela i uma,
  • unapređenje cirkulacije i pročišćavanje krvi,
  • podsticanje izlučivanja tečnosti, što pomaže kod problema s bubrezima, bešikom, kao i u borbi protiv bakterijskih infekcija urinarnog trakta i formiranja kamenaca u bubrezima i žuči,
  • borbu protiv cisti, fistula, mioma i tumora,
  • smanjenje reaktivnosti organizma kod različitih oblika alergija.
Cena se redovno ažurira
Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top