Ardjuna GoodCare kapsule 60x

1.499 RSD

Potvrđeno je u studijama da je sposobnost Arđune da smanjuje levu ventrikularnu masu i poboljšava ispumpavanje iz leve srčane komore.

 

Ardjuna GoodCare kapsule 60x

Ardjuna je drevni ajurvedski prah kore drveta Terminalia arjuna za smirivanje angine pektoris i drugih kardiovaskularnih stanja.

Terminalia Ardjuna je visoko i moćno drvo koje jednom godišnje odbacuje svoju koru i stvara novu. Ova kora se već hiljadama godina koristi u ajur-vedi kao najbolje sredstvo za zdravlje i oporavak srca.

Kora Arđune sadrži glikozide, veliku količinu flavonoida, tanine i mineralne materije.

Flavonoidi deluju kao antioksidansi, protiv upalno i anti lipidno, dok su glikozidi kardiotonici, što arđunu čini jedinstvenom među lekovitim biljkama koje su danas u upotrebi. Bogata saponinima, anti oksidantima, prostaglandinima, galnom i elaginskom kiselinom, fitosterolima, mineralima…

Savremena naučna istraživanja otkrila su da kora pokazuje značajno inotropično i hipotentzivno dejstvo ( jača kontrakciju srca i smanjuje povišen pritisak ), povećava protok kroz koronarne arterije i štiti miokard od ishemijskih oštećenja.

Otkriveno je i da deluje kao blag diuretik, anti trombotik i stimulant lučenja prostaglandina E2.

Obimna klinička evidencija ukazuju na pozitivno dejstvo ardjune na bolesti koronarnih arterija, bilo u kombinaciji sa statinima, bilo samostalno. Stav ajurvedskih mudraca da je arjuna biljka izbora za tretiranje različitih srčanih nedostataka.

Potvrđen je i studijama koje su pokazale njenu sposobnost da smanjuje levu ventrikularnu masu i poboljšava ispumpavanje iz leve srčane komore. Obimna klinička evidencija ukazuju na pozitivno dejstvo ardjune na bolesti koronarnih arterija, bilo u kombinaciji sa statinima, bilo samostalno.

Stav ajurvedskih mudraca je da korišćenje arđune izbor za tretiranje različitih srčanih nedostataka, potvrđen je i studijama koje su pokazale njenu sposobnost da smanjuje levu ventrikularnu masu i poboljšava ispumpavanje iz leve srčane komore.

12 dobrobiti:

1.Kora je bogata saponinima, anti oksidantima, prostaglandinima, galnom i elaginskom kiselinom, fitosterolima, mineralima…

2.Poboljšava pumpanje srca, što je veoma korisno kod uvećanog srca i kongestivne srčane mane, kao i drugih oblika insuficijencije.

3.Jača srčani mišić.

4.Smanjuje loš, LDL holesterol – važno kod dislipidemija.

5.Kora je bogata koenzimom Q – 10, bitan je za prevenciju infarkta.

5.Smanjuje povišen pritisak i lupanje srca (tahikardija).

6.Ishranjuje i jača srce kod ishemijske bolesti srca, angine pektoris, infarkta miokardijuma.

7.Smanjuje emotivni stres, jača „emotivno srce“, a to je po ajur-vedi ključno za zdravlje „fizičkog srca“ – to jest mišića koji pumpa.

8.Zdrave i čiste arterije.

9.Sprečava stvaranje tromba – razlaže slepljene trombocite.

10.Jača srce kod dekompenzovane reumatske srčane mane.

11.Nema neželjenih dejstava, dobro se slaže sa alopatskim lekovima za srce.

12.Korisna za jetru i pluća.

Korišćenje :

1 do 2 kapsule popiti ujutru i uveče pred spavanje.

Pakovanje 60 kapsula GoodCare  

Zemlja porekla: Indija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top