Badem pečeni slani 100g

110 RSD

Ako svaki dan jedete bademe, s njima unosite i ključne hranjive materije kao što su vitamin E, kalcijum, magnezijum i kalijum, kao i belančevine i vlakna.

Badem pečeni slani 100g

Badem pečeni slani je ne samo ukusna nego i hranljiva grickalica, bogata raznim zdravstvenim prednostima.

Ovi orašasti plodovi su izvor vitamina i hranljivih materija koji podržavaju opšte zdravlje organizma i pružaju podršku brojnim funkcijama tela.

Konzumiranje samo nekoliko badema dnevno može biti korisno za zdravlje srca i pomoći u prevenciji bolesti kao što su dijabetes i Alchajmerova bolest.

Bademi su važan izvor ključnih hranljivih materija poput vitamina E, kalcijuma, magnezijuma i kalijuma, kao i proteina i vlakana.

U 100 grama ovih orašastih plodova nalazi se oko 20 grama ugljenih hidrata, od čega polovinu čine dijetalna vlakna. Dijetalna vlakna su važna za zdravo varenje i podržavaju rast korisnih bakterija u crevima.

Takođe su bogati zdravim mastima, uključujući mononezasićene i polinezasićene masne kiseline. Oni sadrže značajne količine mangana, magnezijuma, bakra, fosfora, vitamina E i riboflavina (B2), što doprinosi opštem zdravlju organizma.

Istraživanja su pokazala da konzumiranje badema može smanjiti rizik od srčanih oboljenja i hipertenzije, te pomoći u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi.

Takođe sadrže vitamin B17, koji se smatra korisnim u borbi protiv određenih tipova kancera, dok visok sadržaj proteina u bademima može biti koristan u procesu mršavljenja.

Ovi orašasti plodovi su takođe bogati antioksidansima, uključujući vitamin E, koji pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala i smanjenju oksidativnog stresa u organizmu.

Pri pečenju, bademi zadržavaju svoja hranljiva svojstva i postaju ukusna grickalica.

Sastav:

Lešnik i so

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija kj 2501

Energija kcal 598kcl

Masti 53g

od kojih su zasićene masti 4g

Ugljeni hidrati1 9g

od kojih su šećeri 4g

So 1g

Belančevine 22g

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 3kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top