Badem pečeni slani 100g

110 RSD

Ako svaki dan jedete bademe, s njima unosite i ključne hranjive materije kao što su vitamin E, kalcijum, magnezijum i kalijum, kao i belančevine i vlakna.

Badem pečeni slani 100g

Badem pečeni slani je ukusna i hranjiva grickalica prepuna raznih zdravstvenih blagodeti.

Prepun vitamina i drugih elemenata koji našem telu daju potrebnu količinu hranjivih materija i čine nas zdravima. Samo nekoliko njih dnevno može da nam pomogne u poboljšanu zdravlja srca, a pomažu u borbi protiv bolesti poput dijabetesa i Alchajmerove bolesti.

Sa bademom unosite i ključne hranjive materije kao što su vitamin E, kalcijum, magnezijum i kalijum, kao i belančevine i vlakna.

U 100 grama ovog orašastog ploda nalazimo oko 20g ugljenih hidrata od čega polovinu čine dijetalna vlakna, što je oko polovine potrebnih vlakana dnevno. Dijetalna vlakna nedostaju većini ljudi koji se hrane klasičnom zapadnjačkom prehranom.

Vrlo su važna za dobro varenje pa služe kao hrana dobrim bakterijama – probioticima – u našem sistemu za varenje. 21 gram belančevina, što je 42% od dnevne preporučene količine za odraslu osobu.

Bogati zdravim mastima pa tako 100 grama badema sadrži 49 grama masti, od kojih su 31 gram mononezasićene masne kiseline, a 12 grama polinezasićene masne kiseline. 140% preporučene dnevne količine mangana, 75% magnezijuma, 60% bakra, 50% fosfora, 130% vitamina E, 51% riboflavina (B2)

U bademovom ulju, kao i kod maslinovog ulja, preovladavaju mononezasićene masne kiseline.

Može poslužiti kao zamena maslnivom ulju a opšte poznata činjenica je da su ove kiseline korisne u prevenciji srčanih udara.

Po rečima stručnjaka rizik od srčanog udara se smanjuje skoro za polovinu. Prema tome ukoliko imate problema na srčanoj liniji, upotrebom badema možete sebe poštedeti velikih problema u tom delu. Konzumiranje na duže staze uspešno koriguje problem sa hipertenzijom (povećanim krvnim pritiskom).

Za pomoć vašem karidio sistemu biće dovoljno samo da zamenite zasićene životinjske masti masnoćom badema i time automatski smanjite rizik od srčanog udara i visokog pritiska. Takođe pomoći da smanjite vrednosti svog lošeg holesterola LDL. Današnji tip ishrane vodi pretilosti i konstantnom riziku od pojave šećerne bolesti.

Ali, ako u svoju ishranu ubacimo badem (50 g dnevno) to može dovesti do obaranja glikemijskog indeksa obroka i samim tim smanjenje šećera u krvi.

Pravilna ravnoteža šećera omogućiće popravak opšteg zdravstvenog stanja organizma i izbeći rizike koje taj šećer nosi. Ukoliko želite da pojačate zdravstveni efekat biće korisno da ih potopite u vodi nekoliko sati pre konzumacije što će dovesti do aktivacije enzima u bademu a on samim tim postati lakše svarljiv.

Gorki bademi sadrže vitamin B17 koji trenutno važi za jednog od udarnih vitamina u borbi sa kancerom. Takođe, njegovo dejstvo na organizam je alkalno tako da smanjuje PH kiselost koja je preuslov za razvoj tumorskih oboljenja.

Sadrže visak nivo proteina što je vrlo korisno u borbi sa gubitkom telesne mase kod malignih bolesti. Današnji nezdrav način života stvara u organizmu slobodne radikale. Oni su u zadnje vreme prepoznati kao uzročnici sve više bolesti pa i onih najtežih – malignih.

Da biste smanjili količinu slobodnih radikala i štetu koju oni nanose biće vam potrebni antioksidansi. Vitamin E je jedan od antioksidansa koji će vam u tome pomoći a bademi kao i većina orašastih plodova sadrži velike količine tog vitamina.

Lekovita svojstva:

  • Štiti od moždanog i srčanog udara
  • Pomaže detoksikaciji organizma
  • Učestvuje u regulaciji nivoa šećera u krvi
  • Neutrališe gorušicu
  • Utiče blagotvorno na nervni sistem
  • Spušta nivo lošeg holesterola
  • Poboljšava moždanu funkciju
  • Štiti od slobodnih radikala
  • Dobar je u regulaciji viška kilograma
  • Sprečava nastanak kamenja u žučnoj kesi

Kada je u pitanju konzumiranje najbolje je da izaberate pečen. Pečenjem ne gube svoja hranljiva svojstva.

U ponudi imamo pečeni neslani badem.

Sastav:

badem, so.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija kj 2501

Energija kcal 598kcl

Masti 53g

od kojih su zasićene masti 4g

Ugljeni hidrati1 9g

od kojih su šećeri 4g

So 1g

Belančevine 22g

Badem pečeni slani 100g rf

Original pakovanje 3kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top