Leblebija pečena neslana (naut) 100g

49 RSD

Pečena Leblebija: Zdrava Grickalica Puna Nutrijenata

 

 

Pečena Leblebija: Zdrava Grickalica Puna Nutrijenata

Pečena leblebija nije samo ukusan snack već i izuzetno hranljiv dodatak ishrani. Ova namirnica obiluje proteinima, vlaknima i esencijalnim vitaminima i mineralima koji su ključni za održavanje zdravlja.

Nutritivna Vrednost

  • Proteini i Vlakna: Leblebija je bogata proteinima i vlaknima, što je čini idealnom za podršku mišićima i zdravlju digestivnog sistema.
  • Vitamini i Minerali: Jedna porcija leblebije pruža značajne količine vitamina i minerala, uključujući kalijum, gvožđe, vitamin C, vitamin B6 i magnezijum.

Prednosti za Zdravlje

  1. Zdravlje Srca: Nizak sadržaj natrijuma i visok sadržaj kalijuma podržavaju zdravlje kardiovaskularnog sistema i pomažu u regulaciji krvnog pritiska.
  2. Bogatstvo Gvožđa: Leblebija je izvanredan izvor gvožđa, posebno koristan za vegetarijance i osobe s anemijom.
  3. Regulacija Šećera u Krvi: Visok sadržaj vlakana pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi, što može biti korisno za osobe s dijabetesom.

Ostale Prednosti

  • Esencijalne Amino Kiseline: Leblebija je bogata esencijalnim aminokiselinama koje su ključne za izgradnju i održavanje mišića i tkiva.
  • Niski Glikemijski Indeks: Ova namirnica ima nizak glikemijski indeks, što je čini pogodnom za održavanje stabilnog nivoa energije.

Preporuke za Upotrebu

Pečena leblebija je odličan dodatak salatama, supama ili može biti samostalna zdrava grickalica. Uz svoju bogatu hranljivu vrednost i prijatan ukus, leblebija je jednostavan način da unesete brojne zdravstvene benefite u svoju ishranu.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska Vrednost Kcal 364

Energetska Vrednost KJ

Masti 6g

zasićene masti 0g

Ugljeni hidrati 60g

Šećeri 0g

Vlakna 17g

Proteini 19g

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 3kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top