Diet džem malina bez šećera 300g Artfood

460 RSD

Konzumacijom malina telu obezbedjujemo energiju, pravilno funkcionisanje nervnog sistema i održavanje zdravog tkiva, na prvom mestu krvnih sudova.

Diet džem malina bez šećera 300g

Diet džem malina bez šećera proizveden od najfinijih plodova voća, zasladjen fruktozom.

Jedinstveni ukus sa 30% manje kalorija u odnosu na tradicionalni džem. Pogodan za dijabetičare i osobe na niskolaloričnim dijetama.

Pasterizovan bez dodatka konzervanasa, boja ili aroma.

Ovo bobičasto voće je tako slatko a ima tako malo kalorija što je već dovoljan razlog da maksimalno uzivamo u njemu.

Od vitamina izvrstan je izvor vitamina C (26,2 mg, što čini 44% RDA), a od ostalih vitamina sadrži vitamine B kompleksa, vitamine E i K, ali u količinama ispod preporučenog dnevnog unosa. U malim količinama sadrži gotovo sve minerale.

Antioksidativna aktivnost se ne gubi kada je malina smrznuta ili u kuvana.

Oko 25% antioksidativne aktivnosti pripada antocijanima kao što su kvercetin, kempferol, cijanidin-3-glukozilrutinozid, cijanidin-3-rutinozid i pelagonidin glikozid.

Antocijani daju malini jaku crvenu boju, štite organizam od štetnog delovanja slobodnih radikala, poseduju jedinstvena antimikrobna svojstva, utiču na sprečavanje preteranog  rasta bakterija i gljivica u telu (kao što je Candida alibicans).

Malina je odličan izvor fruktoze, flavonoida, vitamina (C i E), minerala (pogotovo kalijuma). Ipak, ovo voće je najbogatije vlaknima.

Antocijanini i polifenolna jedinjenja koja su sastavni deo malina su moćni antioksidansi koji imaju antikancerogena svojstva pa je ovo voće dobrodošlo kao zaštitnik od mnogih bolesti i prirodni saveznik u borbi protiv raka.

Konzumacijom maline telu obezbedjujemo energiju, pravilno funkcionisanje nervnog sistema i održavanje zdravog tkiva, na prvom mestu krvnih sudova.

Korisna je za krvnu sliku, poboljšanje apetita kod dece, suzbijanje mučnine i povraćanja.Zbog niskog sadržaja ugljenih hidrata malina je u razumnim količinama bezbedna i za ishranu dijabetičara, što se ne može reći i za svako drugo voće.

Sastav:

plod maline (60%), fruktoza (38%), voda, sredstvo za želiranje ( pektin ), regulator kiselosti ( limunska kiselina ), tri-kalcijum citrat. Sadržaj suve materije 40-45%. Proizvedeno od min 56g voća na 100g gotovog proizvoda.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 707kJ/168kcal

Masti 0g

Proteini 0g

Ugljeni hidrati 40g

Pakovanje 300g Artfood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top