Shirataki testenine špageti 270g

860.00RSD

Idealne za one koji žele da održe vitku liniju ili da izgube višak kilograma.

Shirataki testenine špageti

Shirataki testenine špageti tradicionalni su japanski rezanci napravljeni od glukomanana, dijetetskih vlakana koji potiču od biljake konjak ili slonove stope.

Glukomanan se prvo pomeša sa vodom i malo soka od limete, a zatim oblikuje u tanke ili guste rezance.

Shirataki testenine sadrže dosta vode. U suštini one su 97% voda i 3% vlakno glukoman. Imaju veoma malo kalorija i ne sadrže rastvorljiva vlakna.

Nudle su popularne među ljubiteljima zdrave hrane, jer su bez glutena, imaju malo ugljenih hidrata, imaju nizak GI, malo kalorija… Pogodne su za ljude koji su na keto, paleo, veganskoj ili vegetarijanskoj ishrani.

Zbog toga su idealne za one koji žele da održe vitku liniju ili da izgube višak kilograma. Shirataki nudle se kreću kroz digestivni trakt veoma sporo tako da se duži period oseća sitost. Pošto je uobičajena porcija širataki testenina oko 115-120gr ona sadrži 1-3gr glukomana i suštinski ne sadrži kalorije niti ugljene hidrate. (na 100g sadrže svega 8 kalorija!)

Jedna porcija rezanaca shirataki ima samo 10 kalorija, pet grama ugljenih hidrata i nula masti. Osim toga, oni imaju nisku energetsku gustinu i mogu vam omogućiti da se duže osećate sitim, što pomaže u sprečavanju konzumiranja nezdravih grickalica.

Karakteristike

BEZ GLUTENA

BEZ MASNOĆE

BEZ ŠEĆERA

VEGAN

BEZ SOLI

SA VEOMA MALO KALORIJA

Imaju veoma malo kalorija i ne sadrže rastvorljiva vlakna. Zbog toga su idealne za one koji žele da održe vitku liniju ili da izgube višak kilograma. Shirataki nudle se kreću kroz digestivni trakt veoma sporo tako da se duži period oseća sitost.

PRIPREMA: 2 MINUTA

Shirataki testenine spageti 270gr Hemakheya

Cena se redovno ažurira

error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top