Indijski orah sirovi 100g

140 RSD

Sirovi indijski orah sadrži vlakna, minerale kao što su gvožđe, cink, magnezijum, kalijum, kalcijum, natrijum, selen, fosfor i bakar, fitosterole i antioksidanse poput fenola.

Indijski orah sirovi 100g

Indijski orah sirovi obliku pruža obilje zdravstvenih koristi, obogaćujući naše telo proteinima, aminokiselinom triptofanom, nezasićenim masnim kiselinama i raznovrsnim vitaminima poput B1, B2, B3, B6, B9, C i K.

Osim toga, sirovi indijski orah sadrži vlakna, minerale kao što su gvožđe, cink, magnezijum, kalijum, kalcijum, natrijum, selen, fosfor i bakar, fitosterole i antioksidanse poput fenola.

Važno je istaći da su vitamini C i K, zajedno sa folnom kiselinom, posebno prisutni u indijskim orasima, pružajući dodatnu nutritivnu vrednost.

Mononezasićene masti u indijskom orahu imaju pozitivan uticaj na smanjenje nivoa triglicerida, što je važno u prevenciji srčanih oboljenja.

Benefiti konzumacije indijskog oraha su mnogobrojni:

  • Regulacija nivoa holesterola, s obzirom na odsustvo holesterola u samom orahu.
  • Prevencija formiranja kamenja u žuči.
  • Pomoć u procesu mršavljenja, zahvaljujući visokom sadržaju dijetetskih vlakana koji pružaju osećaj sitosti.
  • Poboljšanje protoka krvi u organizmu, što ih čini prirodnim afrodizijakom.
  • Očuvanje oralnog zdravlja, uništavanjem bakterija odgovornih za karijes i bolesti desni.

Možete ih konzumirati na različite načine. Indijske orahe možete jesti sirove ili ih dodati u razna jela, kako slatka tako i slana.

Mogu se koristiti za pripremu putera, salata, kaša, kolača, sladoleda i mnogih drugih ukusnih poslastica. Preporučena dnevna doza je šaka indijskih oraha, koja će vam pružiti potrebne hranljive materije i podržati vaše opšte blagostanje.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetska vrednost 553 kCal

Proteini 18g

Ugljeni hidrati 30g

Vlakna 3g

Masti 43g

od kojih zasićene 7g

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 10kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top