Palmino ulje 1l

470.00RSD

Palmino ulje je veoma pogodno za termičku obradu i višestruko korišćenje, teško oksidiše i dugo traje.

Palmino ulje 1l

Palmino ulje je veoma pogodno za termičku obradu i višestruko korišćenje, teško oksidiše i dugo traje. Ulje je neutralnog mirisa i ukusa. Sadrži obilje vitamina A i E, antioksidanse sitosterole i druge nutrijente. Pogodno za korišćenje u fritezama je dobro podnosi visoku termičku obradu.

Vitamin A je ključan za razvoj kostiju i celokupan imunitet, dok vitamin E usporava starenje i sprečava nastanak malignih oboljenja. Karotenoidi (među njima i beta karoten) i tokoferoli su antioksidanti koji naše telo štite od slobodnih radikala koji uništavaju ćelije. Zato je poželjno konzumirati ulje crvene palme za zdravlje i vitalnost.

Struktura masnoće je ono što razlikuje ulje crvene palme od svih ostalih. Bogato je nezasićenim masnoćama koje snižavaju nivo LDL holesterola i regulišu krvni pritisak.

Osim toga, ne sadrži trans masti koje su glavni uzročnik srčanih oboljenja. Ovakva kombinacija može biti blagodetna za vas ukoliko imate problema sa krvnim pritiskom.

Ugostiteljska industrija sve više prelazi na korišćenje palminog ulja za prženje, jer je neobično praktično za korišćenje.

Pri termičkoj obradi je potpuno neutralnog ukusa i mirisa te ne menja strukturu hrane. Pored toga, podnosi veoma visoke temperature, to jest tačku dimljenja dostiže tek pri temperaturi od 230 stepani celzijusa. Pogodno za korišćenje u fritezama je dobro podnosi visoku termičku obradu.

Pakovanje 1l

Zemlja porekla: Malezija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top